A fejlődés útján Székelyvarság

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Megtartotta évértékelő ünnepségét január 19-én Székelyvarság önkormányzata és az RMDSZ helyi szervezete, a találkozón Tamás Ernő polgármester és Pál Lajos alpolgármester mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sándor Barna megyei tanácsos és Bányai Gábor magyarországi országgyűlési képviselő is. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a község jól fejlődik az erős községvezetésnek és a szorgalmas embereknek köszönhetően, és ha az elkövetkező időszak is legalább olyan sikeres lesz, mint az elmúlt időszak, a fejlesztések tovább folytatódnak.

Bányai Gábor segítségéről és Magyarország partnerségéről biztosította a jelenlevőket a hasznos együttműködések érdekében.

A varságiaknak nagyon jó barátaik vannak Magyarországon, jó az együttműködés több magyarországi politikussal is, ennek pedig megvan az eredménye, fogalmazott Borboly Csaba. Meggyőződésének adott hangot, hogy a megújult udvarhelyszéki RMDSZ-nek továbbra is fontos lesz Varság, és megkapja a község a megfelelő segítséget. Nagy kihívásként elevenítette fel a varsági út ügyét, de az előrehaladás érdekében megkapta a közös hangnemet a helyi önkormányzat és a megyei tanács. Felhívta a figyelmet az idei választások fontosságára az erős politikai képviselet érdekében, példaként állítva azokat az elfogadott vagy folyamatban levő törvénymódosításokat, amelyek a hegyvidéknek vagy a szimbólumok használatának kedveznek.

Székelyvarságnak jó kapcsolata van a többi településsel, a szorgalmas munkának köszönhető fejlődése más községek számára is példaértékű lehet, mondta Sándor Barna.

Tamás Ernő polgármester a helyi önkormányzat és a megyei tanács közötti számos együttműködést, valamint a magyarországi partnerek segítségét méltatta, amely a közösség javát szolgálta. Színes kulturális élettel rendelkezik a község, a közösségépítés érdekében sokat tesz az egyház és az iskola, és remélik, egyre többen telepednek le Varságon.

Csíkszereda, 2019. január 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774