A jó választásban segít a Sulibörze

Nagy volt az érdeklődés a VII-VIII. osztályosok részéről

(0 Szavazat)165 megjelenítés

 Több mint ezer VII-VIII. osztályos diák kereste fel az idei Sulibörzét április 26-án, csütörtökön a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokában és amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ által szervezett Sulibörzén a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, az Octavian Goga Főgimnázium, a Joannes Kájoni Szakközépiskola, a Kós Károly Szakközépiskola, a Nagy István Művészeti Líceum, a Székely Károly Szakközépiskola, a Venczel József Szakközépiskola és a Szent Anna Speciális Iskola, a dánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskola, a  balánbányai Liviu Rebreanu Szakközépiskola, valamint a  csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola mutatkozott be.                              

Az Ifjúság Évében szervezett Sulibörze kezdetén Szabó Irén-Ottilia, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ vezetője és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a diákokat.

– Az iskolákat tanácsadók által felkészített diákcsoportok mutatták be, idén első ízben az iskolákat népszerűsítő kisfilmeket az amfiteátrumban vetítették le – fogalmazott Szabó Irén-Ottilia.

– Örvendek annak, hogy az iskolák bemutatását a diákok vállalták kisebb társaiknak, ez nagyon hasznos és eredményes tud lenni, hisz ők a leghitelesebb „források”. Olyan szakra menjetek, amiben éreztek kihívást és készséget, nagyon fontos, hogy olyan szakot válasszatok, amihez lesz kedvetek végigcsinálni és abban elhelyezkedni – tanácsolta a fiataloknak Borboly Csaba megyeitanács-elnök. 

A nap folyamán a tanulók információkat kaphattak többek között az induló osztályokról, a felvételi követelményekről, az iskola oktatási-nevelési tervéről, iskolán kívüli tevékenységekről, diákprogramokról, bentlakási lehetőségekről, az iskola felszereltségéről és a megpályázható ösztöndíjakról.

A sulibörzéről készült fotóalbum itt tekinthető meg.

Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata

Csíkszereda, 2018. április 26.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774