Brain Drain: a one way ticket elnevezéssel szervez workshopot Hargita Megye Tanácsa a régiók és városok európai hetén Brüsszelben

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága támogatásával október 9-én, a régiók és városok európai hete (EWRC) keretében Brüsszelben Brain Drain: a one way ticket elnevezéssel szervez workshopot, amely a fiatalok és a munkaerő kivándorlására fekteti a hangsúlyt.

A régiók és városok európai hete a legnagyobb ilyen jellegű nyilvános rendezvény európai szinten.

A rendezvényt olyan neves politikusok fogják megtisztelni jelenlétükkel, mint Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Jose Ignacio Ceniceros, a Régiók Bizottsága szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra (SEDEC) szakbizottságának elnöke és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. 

A Hargita Megye Tanácsa által szervezett workshopot ÉLŐBEN közvetíti a CaleaEuropeana.ro, kedden, október 9-én 15 óra 30 perctől (brüsszeli idő szerint 14 óra 30 perctől).

A szakmai vita a munkerő elvándorlásának problémájára összpontosít, különösen a képzett fiatalok tekintetében. A probléma nagy kihívást jelent a Kelet-európai országoknak, hiszen az “agyelszívás” jelenségét gerjeszti.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottságának jelentéstevője ifjúság és az iskolai és a felsőoktatás korszerűsítése témakörökben, kihangsúlyozta a kérdés mihamarabbi megvitatásának fontosságát.

A rendezvény keretében terítékre kerül az oktatás szerepe a kevésbé fejlett régiókban, figyelembe véve, hogy a foglalkoztatási ráta nemcsak a tagországok, hanem az egyes régiók között is különbözik.

A helyi és regionális intézményeknek kulcsfontosságú szerepük van a képzett fiatalok kivándorlásának csökkentésében a lehetőségek megteremtése, a társadalmi beilleszkedés népszerűsítése, és a munakerőpiacon levő versenyhelyzet javítása révén.

A Hargita Megye Tanácsa által szervezett workshopot a régiók és városok európai hete keretében tartják meg, amely október 8–11. között zajlik Brüsszelben.

A régiók és városok európai hete elnevezésű négynapos rendezvényt évente megtartják Brüsszelben, ahol kiváló lehetőség nyílik a regionális és helyi intézmények, illetve az oktatási szféra képviselőinek a tapasztalatcserére és a jó gyakorlatok ismertetésére a városok és a régiók fejlesztése terén. Ezenkívül a politikai párbeszéd színtere, ahol terítékre kerül a városok és régiók figyelembe vételének fontossága az európai uniós politikák kidolgozásának folyamatában.

A régiók és városok európai hete elnevezésű rendezvényen való részvételhez online regisztráció szükséges az alábbi linken: https://europa.eu/regions-and-cities/_en, az esemény 9WS137 kódjának felhasználásával. A jelentkezés határideje: szeptember 28.

Csíkszereda, 2018. szeptember 28.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774