Brüsszeli konferencia és európai konzultáció az oktatás javítása érdekében

(0 Szavazat)41 megjelenítés

A Helyi Demokrácia Ügynökségeinek Szövetsége (ALDA) és a Régiók Bizottsága közös szervezésében megvalósuló "YouthMetre" konferencián képviselte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a Régiók Bizottságának tagja a helyi fiatalok érdekeit Brüsszelben, április 24-én.
A konferencia célja, hogy a résztvevők olyan hasznos jó példákat és gyakorlatokat osszanak meg egymással, melyek helyi, regionális szinten is alkalmazhatóak.

– Évek óta prioritásként kezeljük a fiatalok támogatását, oktatását és a munkaerő-migráció problémáját. Több éve kezdeményezünk különböző programokat és pályázatokat a fiatalok támogatása érdekében, és ezt nemcsak a minőségi oktatásrendszer kialakítását, hanem a szakoktatás és a helyi, szakmai munkateremtés, valamint az ifjúság itthonmaradását is szolgálja – mondta el előadásában a megyeelnök, és kihangsúlyozta, ezen kezdeményezések és tevékenységek nemcsak a helyi és országos hatóságok szempontjából fontosak, hanem az Európai Unió számára is, hisz a munkaerő-migráció és az agyelszívás jelensége egyre nagyobb problémát jelent, főként a Kelet-európai országokban.

A képzett fiataljaink kivándorlásának problémáját nekünk, politikusoknak kell kézbevennünk, hisz felelősek vagyunk értük. Tennünk kell azért, hogy egyenlő esélyek legyenek biztosítva a kevésbé fejlett régiók fiataljainak, hogy elősegítsük a szociális integrációjukat, illetve hozzájáruljunk versenyképességük növeléséhez a munkaerőpiacon – emelte ki Borboly Csaba.

Arra is kitért a megyeelnök, hogy a digitális készségek fejlesztésére is szükség van az oktatásban, a fiatalok Európa szintű integrációja érdekében.

A Régiók Bizottsága keretében folytatott jelentéstevői tevékenységre hivtakozva, amely során kidolgozásra került Az iskola és a felsőoktatás korszerűsítése és Az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés (2010–2018) jelentés, a megyeelnök az ifjúság témája köré épülő szakmai konferencia szervezését szorgalmazza Brüsszelben, a helyi problémák megvitatása érdekében.

Csíkszereda, 2018. április 25.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774