Csíkszeredában is megünnepelték a Tűzoltók Napját

Stratégiai eredmény a megbékélésben, szolidaritásban és egymás elismerésében

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Felvonulást és közös gyakorlatot tartott a Hargita Megyei Hivatásos Tűzoltóság, a megye önkéntes tűzoltó-alakulataival együtt, a Tűzoltóság Napja alkalmából szeptember 13-án, vasárnap a csíkszeredai Szabadság téren. Az ünnepi rendezvényt a Hargita Megyei Katonai Tűzoltóság vezetője és a helyi intézmények vezetői mellett Andrei Jean-Adrian prefektus, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a magyarországi Dobson Tibor tábornok is megtisztelte jelenlétével.

Borboly Csaba megyeelnök beszédében kiemelte a normalitás és az összefogás szükségességét az emberek védelme érdekében, illetve rámutatott az együttműködés fontosságára, mindezek mellett pedig megköszönte a hivatásos és az önkéntes tűzoltók családtagjainak is azt, hogy lehetővé teszik a családfőknek, hogy életüket kockáztatva részt vegyenek a mentésekben és a különleges helyzetekben.

– Kevesebb cirkuszra és több közös munkára van szükség, normalitásra, mint ahogyan ma együtt ünnepeltünk a magyarországi tűzoltók vezetőivel és az önkéntes tűzoltókkal is. Kölcsönös tisztelettel, odafigyeléssel továbbra is jó irányba haladunk, hisz az emberek megmentése a legfontosabb közös cél – jelentette ki az elöljáró.

A látogatók az ünnepi eseményen betekintést nyerhettek a tűzoltóság működésébe, megismerkedhettek a speciális járművekkel, műszaki eszközökkel, és figyelemmel követtek műszaki mentési és többféle vészhelyzet-szimulációt is.

Csíkszereda, 2015. szeptember 13.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774