Egységes Kárpát-medencei turisztikai arculatot alakítanának ki

Szakmai fórumon találkoztak a turizmusban érdekeltek

(0 Szavazat)29 megjelenítés

A magyarországi Kehidakustány adott otthont április 13-15. között a Kárpát-medencei Turisztikai Fórumnak. A helyi turisztikai egyesület által szervezett rendezvény fő célja a Kárpát-medencében élő, turizmussal foglalkozó, a turizmusban tevékenykedő szervezetek, vezetőik részére a szakmai konzultáció lehetőségének megteremtése volt. A kehidakustányi turisztikai desztináció menedzsment irodának köszönhetően a konferencián meghívottként szerepeltek külhoni magyarok is: Felvidékről, Muravidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről és Erdélyből, így jelen volt a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás képviselete is.

Az első alkalommal megrendezett fórum programjai során a résztvevők megismerhették több szervezet - többek között a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Kárpát-medencei gazdasági-turisztikai együttműködést támogató tevékenységét, csakúgy mint a határontúli magyar turisztikai szervezetek, egyesületek munkáját.

A tapasztalatcseréhez és a legjobb gyakorlatok megismeréséhez hozzájárult Kelet-Stájerország szakmai bemutatkozása, ami kiterjedt desztinációs termékfejlesztésre, pozícionálásra, vendégkártya rendszerre. Szó esett továbbá a turisztikai képzésekről, az online eszközök hasznosításáról a szakterületen, a helyi termékek és a turizmus kapcsolatának zalai tapasztalatairól, és a határmenti vagy egyéb nemzetközi együttműködési lehetőségekről.

A fórum résztvevői a 2014. június 29-én Ópusztaszeren aláírt Kárpát-medencei együttműködési szándéknyilatkozat folytatásaként Kehidakustányban további lépéseket tettek egy jogi személyiséggel rendelkező szervezeti forma létrehozására. A megalakulóban lévő szervezet a Kárpát-medencei turisztikai szervezeteket, szakembereket tömöríti. Az összefogás célja egy egységes Kárpát-medencei arculat kialakítása, résztvevőinek szakmai támogatása, érdekérvényesítési erejének összehangolása.

 

Csíkszereda, 2015. április 21. 


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774