Erdélyi turisztikai vásáron népszerűsítették Hargita megyét

Brassóban is népszerűnek bizonyult a Visit Harghita mobilalkalmazás

(0 Szavazat)22 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás március 22.-24. között Brassóban vett részt a XII. Erdélyi Turisztikai Vásáron (Transylvania Tourism Fair).

Ez idén az ötödik utazási kiállítás, amelyen a társulás a Visit Harghita applikációt népszerűsíti, illetve különböző programokat és látványosságokat.

Brassó megyéből sok turista fordul meg Hargita megyében, és ez a kiállítás nagyon jó alkalmat kínált az érdeklődőkkel való találkozásra, valamint visszajelzések gyűjtésére, hiszen a vásárt leginkább olyan személyek látogatták, akik Erdély megyéit szeretnék jobban megismerni.

A megnyitó napján, március 22-én leginkább Csíksomlyó iránt érdeklődtek a standot meglátogató vendégek, de egész hétvége folyamán nagy népszerűségnek örvendtek a gyimesi szóróanyagok, és a Székelyföldi Legendárium térképei, valamint a Hargita megyei bakancslista is. A háromnapos turisztikai vásáron a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) csapata mellett részt vettek szombaton a székelyudvarhelyi, vasárnap a maroshévízi turisztikai iroda munkatársai is, ami ráerősített arra, hogy az egységes megyei promócióban a helyi irodák is szerepet vállaljanak.

A digitális idegenvezetésre is alkalmas Visit Harghita applikációt az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa, Bíró Barna Botond alelnök koordinálásával. Az alkalmazás nemcsak a turistáknak nyújt támpontokat, hanem a tour operatoroknak is nagy segítség a programcsomagok összeállításában.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás célja, hogy a nemzetközi turisztikai- és utazási kiállításokon való részvétellel a megye potenciáljainak, értékeinek bemutatása, megmutatása mellett kapcsolatokat építsen, felmérje a turisták igényeit, érdeklődési köreiket, illetve a jó példákból tanulva új ötleteket ültessen itthon gyakorlatba.

A Visit Harghita applikáció fontos szerepet tölt be idén Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és a XV. Hargitai Megyenapok programkínálatának népszerűsítésében is.

Csíkszereda, 2019. március 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774