Eredményesek a Csíki Titánok

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A Csiki Titánok Sport Klub, 2020. július 15-én a Csiki Titán Mozgásközpontban tartotta meg a ”A csapat felkészülése és részvétele a Taekwondo versenyeken 2020-ban ” programjuk Sajtótájékoztatóját". A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ez a program által sikerül megfelelő módon a sportolókat felkészíteni és részt venni a 2020-as Taekwondo WT versenyeken. A programot Hargita Megye Tanácsa pályázat útján támogatta. Köszönjük a támogatást.

A sajtótájákoztatón elhangzott a 2020-as évben elért eredmények.

  • VILÁGKUPA ONLINE 2020: 10 sportoló részt vett 2020. június 20-28. között megszervezett Online KWON Taekwondo Poomsae Világkupán, amelyet a Világ Taekwondo Szövetsége (WT) szervezett. Sportolóink, Románia válogatottjának tagjaként vettek részt ezen a versenyen. Sportolóink: Dombi Patrik, Szilágyi Örs, Tamás Örs István, 
    Tódor Zalán, Demián Dóra, Mihálcz Andrea, Demián Sára, Petroni Astrid,  Cibi Viktor,  Potyó Anna. Sokat készültek a sportolók erre a versenyre is, mi sem bizonyítja jobban, hogy több esetben is előfordult, hogy nagyon kevésen múlott az, hogy egyik vagy másik sportolónk is az elődöntőbe vagy a döntőbe jusson. Sportolóink a világ legjobbjai ellen versenyeztek. 3 sportolónknak sikerült a döntőbe jutnia, ahol a következő óriási eredményeket érték el: Petroni Astrid - 3. hely Serdülő , Potyó Anna - 3. hely Ifjúsági, Dombi Patrik - 5. hely  Gyerek 1. Dombi Gyula 2 DAN-os edző elmondása alapján: "Óriási eredményeket értünk el, hisz a világ jelenlegi legjobb versenyzői ellen bizonyítottunk. A Formagyakorlat (Poomsae) a Taekwondonak az a kiemelt része és egyben versenyszáma, ahol az elsajátított technikákat egy adott koreográfia szerint kell bemutatni, képzelt támadok ellenfelek ellen. Másik fontos része, hogy ennek következtében a Taekwondos  jobban elmélyül a tudásban, a végrehajtás közben csak a formagyakorlat pontos, dinamikus, erős és egyben szép végrehajtására koncentrál. A versenyről röviden elmondható, hogy a legtöbb kategóriában 30 - 40 versenyző volt. A verseny 3 fordulóból állt: selejtező, elődöntő és döntő. A selejtezőből minden kategóriából csak az 50%-a, a legjobbak jutottak az elődöntőbe, ahol be kellett mutassanak újabb 2 formagyakorlatot. Az elődöntőből csak a legjobb 8 versenyző jutott a döntőbe. Izgalmas volt a verseny, hisz izgatottan vártuk az eredményt, hogy kik is jutottak a elődöntőbe, majd a döntőben bemutatott formagyakorlatok után újból izgatottan vártuk a végső rangsort. Több esetben is előfordult, hogy nagyon kevésen múlott az, hogy egyik vagy másik sportolónk is az elődöntőbe vagy a döntőbe jusson. Nagy szakértelemmel, tapasztalattal bírók pontozták a beküldött felvételeket. A versenyt élőben is lehetett követni. Sokat tanultunk ebből a versenyből is. Nagyon büszke vagyok a sportolókra, komolyan készültetek, odaálltak és meg is lett ennek az eredménye. Véleményem szerint ez egy óriási eredmény. Külön köszönet a szülőknek a bizalomért és hogy a sportolók mellé álltak, biztatták, drukkoltak.
  • SPEED ONLINE 2020

A Csiki Titánok csapatának 25 versenyzője vett részt a Román Taekwondo  WT Szövetség által szervezett SPEEDKICK Orszàgos ONLINE egyéni bajnokságán, ahol a következő nagyon jó eredményeket értek el a versenyzők. A Speedkick a Taekwondo-nak az a versenyszáma, ahol a versenyzők egy bizonyos idő alatt a lehető legtöbb rúgást kell megtegyék, megfelelő magasságban, erővel és gyorsasággal, pontossággal. Eredmények:

B - osztály:   

1. hely - Dombi Patrik  (gyerek 1)

1. hely - Demián Dóra  (gyerek 1)

1. hely - Munteanu David  (kis ifjúsági)

2. hely - Szilágyi Örs   (gyerek 1)

2. hely - György Dávid   (gyerek 2)

2. hely - Nyírő Richárd  (kis ifjúsági)

2. hely - Demián Sára  (kis ifjúsági)

3. hely - Bors Csongor   (gyerek 1)

3. hely - Mihálcz Andrea  (kis ifjúsági)

4. hely - Bodor Kende (gyerek 1)

4. hely - Tódor Zalán (kis ifjúsági)

C - osztály:

1. hely - Dombi Denisz  (gyerek 2)

1. hely - Tankó Anita  (gyerek 2)

1. hely - Kislaki Balázs  (gyerek 3)

1. hely - Fogarasi Eszter  (gyerek 3)

1. hely - Ambrus Petra  (gyerek 1)

1. hely - Fogarasi Gergő  (gyerek 1)

1. hely - Császár Csanád  (kis ifjúsági)

1. hely - Juhász Anett  (kis ifjúsági)

2. hely - Bucsi Balázs  (gyerek 1)

2. hely - Ambrus Botond  (gyerek 2)

2. hely - Lévay Zselyke  (gyerek 3)

2. hely - Benes Gergő  (gyerek 3)

2. hely - Tódor Gergely Ágnes (kis ifjúsági)

3. hely - Fogarasi Hunor  (gyerek 2)

"Nagyon büszke vagyok a sportolókra. Szuper eredmények születtek, hisz a versenyzőkkel CSAK Online tudtunk edzeni, felkészülni. Online tartottuk a kapcsolatot a szülőkkel és sportolókkal, folyamatosan visszajelzést kértem és küldtek, hogy is haladnak a felkészüléssel. Bevallom nem volt egyszerű Online motiválni, segíteni a sportolókat. A versenyről röviden elmondható, hogy 2 szakaszból állt. A selejtezőben mindenki 30 másodperc alatt kellett a lehető legtöbbet rúgjon, természetesen minden kategóriának más más szabály szerint. A selejtezőből minden kategóriából csak az első három versenyző jutott a döntőbe, ahol újból kellett rúgjanak, de ezúttal 45 másodpercig. A rúgás sorozatról készített felvételeket elküldtük a TKD szövetségnek, amelyeket egy bírói testület elemzett. Izgalmas volt a verseny, hisz izgatottan vártuk az eredményt, hogy kik is jutottak tovább a selejtezőből, majd a döntőben, hogy is szerepeltünk. 25 induló versenyzőből 23 sportolónk érmes lett (92%). Nagyon büszke vagyok a sportolókra, nem csak azért mert 11 arany, 9 ezüst és 3 bronz érmet szereztek, hanem mert komolyan készültetek, odaálltak és meg is lett ennek az eredménye. Véleményem szerint ez egy kitűnő szintfelmérő verseny. Csapatösszesítésben az ELSŐ helyet szereztük meg. Külön köszönet a szülőknek a bizalomért és hogy a sportolók mellé álltak, biztatták, drukkoltak. Csíkszeredát, Hargita megyét most is csak a Csíki Titánok csapata képviselte. A versenyzőket Dombi Gyula 2 DAN-os Taekwondo edző  és Dombi Beáta Éva 1 DAN-os Taekwondo oktatók készítették fel.

  • POOMSAE ONLINE 2020

A Csiki Titánok csapatának 17 versenyzője vett részt a Román Taekwondo  WT Szövetség által szervezett Poomsae Orszàgos ONLINE formagyakorlat egyéni bajnokságán, ahol a következő nagyon jó eredményeket értek el a versenyzők.

A - osztály:

1 hely - Cojocea Alin  (ifjusági kategoria)

1 hely - Dombi Gyula (felnőtt kategoria)  

B - osztály:   

1 hely - Potyó Anna  (ifjúsági kategória)

2 hely - Görbe Arnold   (serdülő kategória)

2 hely - Antal Szidónia  (serdülő kategória)

C - osztály:   

1 hely - Szilàgyi Örs  (kisifjusági  kategória)

1 hely - Mihàlcz Andrea (kisifjusági  kategória) 

1 hely - Balla Hunor  (serdülő kategória) 

1 hely - Petroni Astrid (serdülő kategória) 

2 hely - Dombi Patrik (gyerek kategória)

2 hely - Demiàn Dóra  (gyerek kategória)

2 hely - Nyíró Richàrd  (kisifjusági  kategória)

2 hely - Tamàs Örs  (serdülő kategória)

3 hely - Fogarasi Hunor  (gyerek kategória)

3 hely - Balla Hanna  (kisifjusági  kategória) 

3 hely - Daróczi Dominik (serdülő kategória) 

4 hely - Demiàn Sàra  (kisifjusági  kategória)  

 

(Dombi Beáta Éva, Csíki Titánok Sport Klub – elnök)


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774