Hargita megye a régiók és városok európai hetén

Az ifjúság terén szervez Hargita Megye Tanácsa workshopot Brüsszelben

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Idén is képviselteti magát Hargita megye, és ezáltal Erdély az októberben 14-ik alkalommal sorra kerülő régiók és városok európai hetén Brüsszelben, amelyen 28 országból 187 régió és város küldöttsége vesz részt. A Régiók Bizottsága szervezésében Hargita Megye Tanácsa mint kezdeményező és vezető partner az idei évben az ifjúságra fekteti a hangsúlyt az úgynevezett Meeting Place workshopon EU Régiók – Partnerek az Ifjúságért címmel. Társszervező a Régiók Bizottsága, partner a Katalóniai Ifjúsági Főigazgatóság, a Heves Megyei Önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, Alin Nica, a Régiók Bizottsága romániai delegációjának elnöke, valamint a Hargita Megyéért Egyesület.

Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen ezúton is előmozdíthatja a fiatal generáció oktatását, munkaerejét és társadalmi integrációját, amely a legtöbb európai országban gondokkal küzd. Ebben az ügyben bemutatnak jó gyakorlatokat, hogy a szakembereknek, a régiók képviselőinek és az ifjúságnak lehetőségük nyíljon javaslatokat megfogalmazni azon kihívásokra, amelyekkel a fiatal generáció napjainkban szembesül. Mindezekre lehetőséget nyújt a Meeting Place elnevezésű eseménysorozat, amelyen a résztvevőknek alkalmuk lesz kapcsolatokat kiépíteni és nézőpontokat egyeztetni, gyakorlati és átfogó képet kialakítva az európai szintű stratégiák és javaslatok helyi szintű alkalmazhatóságáról. Ugyanakkor nagy szerepet kap Borboly Csabának a Régiók Bizottsága raportőreként elkészített jelentése, az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés, amelyet februárban döntő többséggel elfogadott a Régiók Bizottsága.

Az eseményről még több információ itt található: http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2016/index.cfm

Borboly Csaba raportőri tevékenységéről még többet a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/kozerdeku-informaciok/eves-beszamolo.html oldalon olvashatnak.

Csíkszereda, 2016. május 6.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774