Hargita Megye Tanácsa az Európai Régiók és Városok Hetén Brüsszelben

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa lehetőséget kapott a Youth&SPA címet viselő projekt bemutatására a brüsszeli Európai Régiók és Városok Hetén. A Hévíz Város Önkormányzata által koordinált projekt célja a fiatalok és a döntéshozók közötti, nemzetközi és intergenerációs párbeszéd elindítása és ösztönzése. 

A brüsszeli rendezvény lehetőséget biztosít a régiók és városok képviselői, a fiatalok, civil szervezetek és szakemberek kölcsönösen előnyös párbeszédére. Az esemény célja megoldásokat találni a vidéki települések kihívásaira és felkelteni a fiatalok érdeklődését a helyi, országos és európai kormányzás fontossága iránt. Célunk továbbá, hogy a döntéshozók figyelmét ráirányítsuk a fiatalok szükségleteire és lehetőséget kínáljunk ötleteik megismerésére.

A brüsszeli workshopon a vidéki városokat érintő négy alapvető problémával fogunk részletesebben foglalkozni: közösségépítés a vidéki településeken, a fiatalok elvándorlása, Ifjúsági Tanács elindítása és az uniós döntéshozási folyamatok iránt mutatott érdektelenség megfékezése. Hargita Megye Tanácsa is részt vesz a kerekasztal-beszélgetések koordinálásában az említett témákban. Célunk, hogy a fenti problémákat a döntéshozók napirendjére tűzzük, és szorgalmazzuk, hogy a fiatalokat bevonva, közösen találjunk megoldásokat.

A workshopon való részvétel ingyenes, a kiutazás önköltséges (szállítás, szállás, étkezés) és regisztrációhoz kötött. Regisztrálni szeptember 27-ig lehetséges az alábbi honlapon:  

https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/582_en

További információk az eseményhez kapcsolódóan: internationaloffice@hetfa.hu


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774