Hargita megyei jó példákat mutattak be Budapesten

(0 Szavazat)15 megjelenítés

A budapesti Startupok Éjszakáján gyűltek össze startup fejlesztők, befektetők, és vállalkozók a Bálna Budapest Rendezvényközpontban. A november 28-i eseményen a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház is képviseltette magát. Az inkubátorház 2017-ben nyitotta meg kapuit, amely ma teltházzal működik.

Több mint 30 vállalkozás és 90 ember dolgozik az intézményben, amelynek Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Oroszhegy Polgármesteri Hivatala a fenntartói.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Európai Bizottságának tagja a Startupok Éjszakáján kiemelte, a fiatalok oktatás- és foglalkoztatáspolitikáját folyamatosan alakítani kell: újra kell gondolni a célokat és a tevékenységeket, figyelembe véve az éppen aktuális gazdasági és politikai helyzetet. Úgy véli, a kedvező vállalkozói közeg megteremtése mellett az oktatási rendszer alakításával is folyamatosan foglalkoznunk kell.  „A fiatalok körében tapasztalt munkanélküliségre vagy a magas arányú agyelszívás jelenségének csökkentésére megoldás lehet az inkubációs rendszer, amely nagymértékben növeli egy-egy térségben a vállalkozói kedvet, segítve a vállalkozásokat alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci körülményekhez, a munkaerő-piaci igényekhez. Az inkubátorházak hatalmas segítséget jelentenek, akárcsak az, ha hajlandóak vagyunk elmozdulni olyan oktatási módszerek irányába, mint például a STEAM-alapú oktatás, amely élményekre, gyakorlati tapasztalatokra alapoz. Ha ezekben a kérdésekben hajlandó egy-egy térség változtatni, elindulhat a gazdasági fejlődés útján” – mondta a megyei tanács elnöke, hozzátéve: az önkormányzatoknak szerepük van abban, hogy olyan alternatív oktatási programok ösztönözzenek, amelyek fokozzák a fiatalok vállalkozó-kedvét szülőföldjükön.

Csíkszereda, 2019. november 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774