Ingyenessé válik a szövettani vizsgálat, két új szakorvos érkezik

Ingyenessé válik a szövettani vizsgálat, két új szakorvos érkezik

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Újabb eszközökkel bővül a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felszerelése, a szükséges eszközök aktualizált listájára 1 268 000 lejt hagyott jóvá a minisztérium. A vásárlást még idén le kell bonyolítani, az önrész biztosítását jóvá kellett hagyja a megyei tanács döntéshozó testülete, ez indokolta a megyei tanács december 6-i ülésének rendkívüliségét.

A megvásárolandó eszközök között szerepel például monitor, amelynek segítségével egy helyen láthatók, illetve megfigyelhetők lesznek a beteg életfunkciói, de a biztonságos betegszállításhoz szükséges eszközöket, fertőtlenítő berendezéseket is beszereznek, illetve olyan eszközöket is megvásárolnak, amelyeket a kórtan területén használnak majd. Melegítőberendezéseket vásárolnak, amely a gyógyszereket megfelelő hőmérsékleten tartja a betegek optimális ellátás érdekében, illetve egy berendezéssort kap a kimagasló teljesítménnyel rendelkező kardiológia. A most beszerzett - szövettani vizsgálatok elvégzéséhez szükséges - új berendezésekkel a daganatos betegségeket célzottabban lehet majd kezelni. Erre eddig csak egyetemi klinikákon volt lehetőség és csak pénzért végezték el -  ismertette Konrád Judit kórházmenedzser. Ugyanakkor januártól két új szakorvos is érkezik ezekhez az új berendezésekhez, mindez egy előre átgondolt terv szerint alakult - tette hozzá.

– Az egyik legfontosabb szakterület az egészségügy, a célunk az, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház regionálissá váljon. Feladatunknak tekintjük a szakterület támogatását, és örvendetes, hogy az elmúlt időszakban jelentős előrelépések történtek. Egyre elérhetőbbé válnak azok a fejlesztések, melyeket az elkövetkező hat évre tűztünk ki célul – nyilatkozta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, felkérték az RMDSZ parlamenti képviseletét, hogy karolják fel a csíkszeredai kórház új műtőblokkjának ügyét, hogy a fejlesztés kerüljön be a jövő évi országos költségvetésbe.

A neonatológia, vagyis az újszülöttek betegségeivel foglalkozó részleg fejlesztésére 375 ezer lejt szavazott meg a megyei tanács testülete.

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság 2 316 000 lejt kapott a kormánytól, illetve 1 090 000 lejt Hargita Megye Tanácsától, ezeket az összegeket is belefoglalták a költségvetés-módosításba. Ezenkívül arról is szavaztak, hogy a vezérigazgatóság részt vegyen egy európai uniós projektben, amely a gyermekközpontú rendszer és a nappali központok fejlesztését célozza meg. A projekt célja, hogy minél több gyermek családi környezetben nevelkedjen, a program a személyzet szakképzéséhez is hozzájárul, ismertette a részleteket Elekes Zoltán, a vezérigazgatóság igazgatója.

Csíkszereda, 2018. december 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774