Kincses Kálmán kapta idén a Hargita Megyéért Díjat

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyéért Díjat évente egy alkalommal azoknak a személyeknek adományozza, akik kiemelkedő tevékenységükkel, helyi és országos szinten egyaránt, hozzájárultak a megye jóhírének öregbítéséhez. Idén a kitüntetést Kincses Kálmán székelyszenterzsébeti lelkésznek adományozták Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa udvarhelyszéki alelnöke javaslatára, amit egyöntetűen elfogadott a testület, jelentette be a díjazottat Borboly Csaba megyeelnök. 

A december 2-i dísztanácsülést a székelyudvarhelyi művelődési házban tartották. Az esemény újranézhető Hargita Megye Tanácsa és Borboly Csaba közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/3903865406303835

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/781469312437741

„Minden évben eljön a nap, amikor köszönetet mondunk azoknak az embereknek, akik a közösségért dolgoznak. Ez az év az egymásra figyelésről, az együttműködésről szólt, amelynek jó példája Hargita megye. És ebben a nehéz időszakban még inkább kiemelkedő a lelkipásztorok munkássága, akik az egymásra figyelést segítik. Támaszra, példaképekre szükségük van az embereknek és a közösségnek. Ezért fontos odafigyelni azokra, akik példaként állnak előttünk. Az autonómia az önállóan cselekvő, proaktív egyénekkel kezdődik. Ilyen személy Kincses Kálmán is, akinek tevékenysége irányt mutat számunkra” – mondta köszöntőjében Borboly Csaba.

„A köszönet és hála ünnepe a mai, köszönet a közösségért dolgozókért, és hála, hogy ismerhetjük őket, és nekünk is erőt adnak a mindennapi munkánkhoz. A díjazás azt jelenti, hogy nyilvánosan köszönetet mondunk közösségünk ezen tagjainak. Kincses Kálmán szerényen dolgozik, azt teszi, amit hisz, és hiszi, amit tesz. A közösség ügyeit a sajátjai elé helyezi, és ezért nem vár köszönetet. Az ilyen embereknek köszönhetően erős a közösségünk, amely a legnagyobb érték számunkra. Amilyen a közösség, olyan értékeket teremt és hagy hátra a jövő generációnak. Kincses Kálmánnak és közösségünk hozzá hasonló tevékeny tagjainak köszönhetően örökölnek élhető, szerethető, otthonos Hargita megyét utódaink” – fogalmazott Bíró Barna Botond.  

„Hálát adhat az az ember, akit olyan erős hittel, konok akarattal és közösség iránti elhivatottsággal áldott meg a Teremtő, hogy mindez nemcsak az illető életére van hatással, hanem közösségi lámpásként sok ember életét világítja be, utat mutat és reményt ad egy bizonytalanságokkal teli világban. Kincses Kálmán ilyen ember. Egy igazi közösségi ember, aki szavaival, tetteivel, életvitelével, jellemével igazi alappillért jelent közösségeink számára” – hangzott el Kincses Kálmán laudációjában, amelyet Józsa Levente olvasott fel. (A laudáció teljes szövege a csatolmányban olvasható),

A Hargita Megyéért Díjat Borboly Csaba és Bíró Barna Botond adták át.

Kincses Kálmán beszédében úgy fogalmazott, sok kiváló emberrel közösen végzi a szolgálatot. Isten, család, nemzet, haza – ezekért munkálkodik, hálás a családért, a közösségért, amelyben él, hazája Székelyszenterzsébet és Hargita megye.

Az ünnepeinkben és ünnepeink által éljük meg az összetartozásunkat, mondta Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere, és gratulált a díjazottnak.

Ion Proca Hargita megyei prefektus úgy fogalmazott, mindig felemelő pillanat a Hargita Megyéért Díj átadása, hiszen a közösség kiemelkedő tagjairól szól. Főként ezekben a nehéz időkben, a lelkipásztorok a hit és a remény megtestesítői, ezért elismerés jár nekik.

Az esemény ünnepi hangulatát az Udvarhelyi Vonósok Együttes előadása emelte.

 

Csíkszereda, 2020. december 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774