Befejezéséhez közeledik a CCIC európai uniós projekt

Az innováció erősítése a közszférában

(0 Szavazat)49 megjelenítés

A CCIC – Összetett kihívások, innovatív városok elnevezésű európai uniós projekt zárókonferenciáját az olaszországi Genovában tartották október 15–18. között, amelyen részt vett a romániai partner, Hargita Megye Tanácsának képviselete is. A találkozón 14 partnerintézmény munkatársai voltak jelen tíz országból. 

A konferencián bemutatták azokat a jó példákat, amelyek a projekt biztosította partnerségnek köszönhetően valósultak meg. A projekt része az INTERREG IV európai uniós programnak, amelynek fő célja a régiók közötti együttműködés. Ismertették a program keretében megvalósuló projektek jelenlegi helyzetét, és a 2014–2020-as időszak perspektíváit.
A konferencia második részében esettanulmányokat mutatott be az észtországi, az olasz, a finnországi és a svédországi partner. Minden jelenlevő delegáció beszámolt arról, hogy a regionális kivitelezési tervet hogyan használják a városok fejlesztése érdekében. A partnereknek lehetőségük adódott a tapasztalatcserére.
Hargita Megye Tanácsának képviselői bemutatták azokat a tapasztalatokat, amelyeket a projektben szereztek, a kivitelezési tervvel kapcsolatos ötleteiket.
A projekt lezárásához szükséges tevékenységekről a bulgáriai főpartner tartott előadást.
A találkozó hozadéka többek között Hargita megye népszerűsítése, a partnerekkel való további együttműködés, más európai uniós projektben való részvétel lehetőségeinek megbeszélése volt, számoltak be Hargita Megye Tanácsának munkatársai, akik fontosnak tartják a projekt utóéletét is. Az ezzel kapcsolatos teeendőkről az elmúlt napokban tanácskoztak.
Egy szakmai találkozó megszervezését tervezik, ahol a helyi döntéshozókkal, elöljárókkal ismertetik a projekt eredményeit.
Továbbá tervezik a jó példák összegyűjtését, a Hargita megyeieket és a külföldi partnerektől hallottakat is, amelyeket egy kiadványban csoportosítanak, és ismertetik a helyi érintettek körében. Ennek haszna a népszerűsítés mellett, hogy a más vidékeken használt minta itthon is kipróbálható lesz. A cél az, hogy a hazai szervezetek és önkormányzatok is bekapcsolódjanak a programba a jó példák átvételével, illetve sajátjaik bemutatásával.


Csíkszereda, 2014. október 28.   

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774