Festészeti és grafikai tábor Ivóban

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Július 31. és augusztus 2. között a Pro Life Alapítvány szervezésében festészeti és grafikai tábor zajlott Ivóban, melynek az Irgó kulcsosházak és étterem adott otthont. A tevékenységek Istók Emőke festőművész vezetésével zajlottak, a munkák témáit mindenki tetszés szerint választhatta ki. Ehhez nagy segítséget nyújtott a festői környezet, a fák, virágok, patak, dombok, erdők.

Mindennapos program volt a reggeli torna, az önvédelem oktatás, íjászat, szabadtéri játékok, társasjátékok, kirándulás, éneklés gitárkísérettel, legendák felolvasása a Székelyföldi Legendáriumból. Emellett a szervezők fontosnak tartották az egészséges életmódra való nevelést is, a gyerekek nagyrészt Góbé termékeket fogyasztottak, de zöldségből, gyümölcsből sem volt hiány.
A táborban 11 gyerek vett részt, akiknek sikerült élménydús vakációzást biztosítani, a szépérzéküket továbbfejleszteni.
A táborban készült munkákat augusztus 20-án 18 órától mutatták be egy kiállítás keretében a székelyudvarhelyi Hagyományőrzési Forrásközpontban. A kiállítást P. Buzogány Attila, a Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa nyitotta meg, annak anyagát Kolumbán Antal Ilonka, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola festészet tanára értékelte. Hargita Megye Tanácsa részéről köszöntő beszédet mondott Ambrus Sándor tanácsos. Az esemény színvonalát kulturális műsor emelte, szavalt a 9 éves Istók Lajos, Simó Annamária pedig gitárkísérettel énekelt. A legjobb alkotások készítői könyvjutalomban részesültek, és minden táborozó emléklapot kapott. A kiállítás megtekinthető szeptember 20-ig.
Az idei tábor sikerén felbuzdulva, az alapítvány jövőre is tervezi hasonló rendezvény megszervezését. A következő alkalmat már nagyobb számú résztvevővel tartanák, a táborozók felét a szórványságból hívnák, ezzel is elősegítve magyar identitástudatuk erősítését.
A projektet Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Csíkszereda, 2013. augusztus 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774