Kis kezek – Nagy alkotások alkotótábor

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Az okostelefonok, számítógépes játékok, a televízió világában kívánt alternatívát nyújtani a hasznos időtöltésre a Kis kezek – Nagy alkotások elnevezésű alkotótábor, amelyet a Pro Life Alapítvány szervezett 0–8. osztályos gyermekeknek. A festészeti és grafikai képzést Istók Emőke festőművész vezette felsőboldogfalvi műtermében, a július 23–augusztus 15. között zajló tevékenységeken 28 gyerek vett részt, akik a tábor során kis közösségé formálódtak.  

A gyerekek három téma közül választhattak: a magyar történelem, Székelyudvarhely épített öröksége és a természet. A legtöbb érdeklődő Székelyudvarhelyről érkezett, de voltak Agyagfalváról, Bögözből, Fenyédről és Felsőboldogfalváról is.
Az alkotás mellett számos élménnyel gazdagodtak a gyerekek a tábor ideje alatt: a magyar történelemről szóló rajzfilmeket néztek, megtekintették a Székelyudvarhely központjában levő szobrokat és kirándultak a természetben. A másfél órásra tervezett foglalkozás sokszor nyúlt kétórásra, senki nem sietett haza, maradtak együtt játszani, beszélgetni. Jól érezték magukat a gyerekek, a tábor végére barátságok is szövődtek.
Sikerélményeikhez egy zárókiállítás is hozzájárult, ahol megmutathatták szüleiknek, hozzátartozóiknak, barátaiknak, a közönségnek kis kezük nagy alkotásait.
A kiállítást augusztus 20-án 18 órakor nyitották meg, a megnyitón egyúttal István király szentté avatásának évfordulóját is megünnepelték. Nyitóbeszédet mondott P. Buzogány Árpád, a Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa, szakmai értékelőt tartott Kolumbán Antal Ilonka, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanára, továbbá beszédet mondott Ambrus Sándor, Hargita megyei tanácsos. Az esemény színvonalát kulturális műsor emelte, szavalt a 9 éves Istók Lajos, gitárkísérettel énekelt Simó Annamária. A legjobb munkák készítői könyvjutalomban részesültek, de mindannyian emléklapot vehettek át.
A projektet Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Csíkszereda, 2013. augusztus 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774