„Négyesfogat” a VI. Gyergyói Lovas Napokon

(0 Szavazat)80 megjelenítés

Nézőből, versenyzőből, támogatóból, valamint szervezőből álló „négyesfogatot” mozgatott idén is a szeptember 22-én este lezárult VI. Gyergyói Lovas Napok. A Gyergyói-medence leglátogatottabb szabadtéri rendezvényét a hagyományokhoz híven idén is támogatta Hargita Megye Tanácsa. 

A Gyergyói Lovas Napok szervezésével hagyományt teremtett a Gyergyói-medencében a Kriegel Sportklub – ezt bizonyította a rendezvény idei hatodik kiadása. A szeptember 21-22-én a gyergyószentmiklósi lovaspályán tartott rendezvény mintegy 54 programpontot, látványosságot kínált. A főszervezők - Bajkó Tibor válogatott fogathajtó, a sportklub elnöke és felesége, Ildikó - szerint az évről-évre látványosságokban bővülő rendezvény idén is egy „négyesfogat” munkájának eredménye. A vasárnap esti díjátadón így minden nézőt, az alig egyhónapost és a 97 évest is, „támogatóként” díjazták a díjugratók és fogathajtók, illetve a hagyományos Polgármesterek Csatája versenyszám nyertesei mellett. Utóbbit idén Gyergyószentmiklós polgármestere, Mezei János nyerte Bajkó Gellért fogathajtó társával, a második Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere lett Orosz László fogathajtóval, harmadik díjat pedig Csíkszépvíz polgármestere, Ferencz Tibor és Gábos Béla fogathajtó vihette el.
A díjátadón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében úgy fogalmazott: jó érzés volt nemrégiben a fogathajtó világbajnokságon a román válogatott színeiben látni Bajkó Tibort és kollégáit. Mint mondta, abban bízik, hogy ez az őshonos magyar sport, a lótartás szeretete, mindenki figyelmét a sportág támogatására irányítja.
- Arra ösztönzöm Önöket, biztassák a lovasokat, figyeljünk oda arra az értékre, amely a látvány, a turisztika, az idegenforgalom tekintetében is fontos, mindezekhez egy pluszt adnak lovasaink. Ezért melléjük kell állnunk, segítenünk őket itt, Gyergyószentmiklóson, Csomafalván vagy Ditróban, ahol a lovakat kiemelten szeretik és figyelnek rájuk. Ez az odafigyelés feledteti velünk azokat a napi gondjainkat, amelyek mindannyiunkat gyötörnek - fogalmazott Borboly Csaba.
A megyeelnök egyúttal megköszönte a Gyergyói Lovas Napok közönsége előtt azt a támogatást, amelyet a Gyergyói-medence lakossága is tanúsított a megyei tanács élére való visszatérésében. Hargita megyéből összesen negyvenezer személy aláírása járul hozzá ahhoz, hogy választott tisztségét ismét elláthassa.
A VI. Gyergyói Lovas Napok részletes eredményei a www.fogathajtás.ro honlapon nézhetők meg részletesen.
Videó-felvételeink a díjátadóról:
Hortobágyi puszta ötös bemutató és Borboly Csaba beszéde (teljes):
http://www.youtube.com/watch?v=vbnX8Aqu-7o&feature=youtu.be
Négyesfogat díjátadás (teljes): http://www.youtube.com/watch?v=Ram4hMWbKfs&feature=youtu.be

Gyergyószentmiklós, 2013. szeptember 22.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774