Vásár a fogyatékkal élők világnapján

Az egymásra figyelés ünnepe Csíkszeredában

(0 Szavazat)18 megjelenítés

A fogyatékkal élők jótékonysági kézműves kiállítását és vásárát ez évben is megszervezték december 3-án, hétfőn Csíkszeredában, a megyeháza oszlopcsarnokában.
A megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság immár tizenharmadik alkalommal szervezte meg a vásárt, partnerségben a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete lelkes tagjaival. 

. Idén a megye különböző pontjain működő, fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek képviselői állították ki 11-16 óra között a szeretettel és türelmes munkával elkészített kézműves termékeiket.

A vásár hivatalos megnyitóján Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke, Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

- Fontos számunkra, hogy minél többen részt vegyenek és lássák, hogy a fogyatékkal élőknek is milyen aktív élete van, milyen értékes és fontos a mindennapi tevékenységüknek az eredménye. A vásáron eladott termékek azok, amelyeket az elmúlt időszakban a foglalkoztató műhelyekben és az alapítványoknál készítettek. – fogalmazott Józsa Csaba.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elismerően szólt a fiatalok által készített kézműves termékekről:

- Bízom benne, hogy a szeretetnek az egyik jele és kifogyhatatlan forrása, hogy oda tudunk figyelni egymásra. A megyei tanács munkaközössége részéről is kértem, hogy a kollégák nézzenek ide, lássák a sok értékes és szép kézimunkát – emelte ki Borboly Csaba. Ugyanakkor gratulált az elhelyező központok vezetőinek, a megyei vezérigazgatóságnak, és a mozgássérültek szervezetének, hogy összefogják évről-évre a rendezvényt. A megyeelnök beszámolt a közelmúltban tett látogatásról, amikor Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkárral közösen keresték fel az épülő Összefogás Házát.

Elekes Zoltán vezérigazgató a világnap fontosságáról beszélt:

- Milyen jó, hogy mi is a világnapi rendezvények sorába tartozunk, ezzel a kis eseményünkkel. Gratulálok mindazoknak, akik évről-évre komolyan veszik a világnap megünneplését, készülnek és fontosnak tartják, hogy eljöjjenek erre a vásárra – fogalmazott Elekes Zoltán vezérigazgató.

A vásárról készült fotók az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1868611236519584

Csíkszereda, 2018. december 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774