A 123A megyei úttal kapcsolatban egyeztettek Csíkszentsimonban a lakossággal

( Szavazat)30 megjelenítés
Befejezéshez közeledik a DJ 123A megyei út felújítása. Az európai uniós támogatással megvalósított munkálatok kapcsán felmerült szentsimoni panaszokról és javaslatokról egyeztettek április 24-én a helyszínen Hargita Megye Tanácsának szakemberei a helyi polgármesterrel és az érintett lakosokkal.
 
Múlt pénteken hagyták jóvá azt a tervmódosítást, amelynek értelmében a tervezett drénrendszert további 300 méternyi alagcsövezéssel egészítik ki Csíkszentsimonban a DJ 123A megyei út mentén, valamint a falu között egy szakaszon az eredetileg tervezett födött árok helyett betonozott vízelvezető sáncot alakítanak ki.
A panaszra a tervmódosítás miatt leállt munkálatok elhúzódása adott okot. A lakosok a kapubejáratok használhatatlanságát kifogásolták, mivel körülbelül egy hónapja nem tudnak ki-be járni a telkükről, és ez fennakadást okozott a tavaszi mezőgazdasági munkálatokban.
Orbán Béla, Hargita Megye Tanácsának beruházási igazgatója a helyszínen elmondta, hogy az uniós projektek esetén a tervmódosítási eljárás nagyon nehézkes, sok engedély és jóváhagyás megszerzésére van szükség. Ugyanakkor megnyugtatta az érintetteket, hogy egy-két hét leforgása alatt megoldódik a gondjuk.
A megyei tanács a helyi kultúrház előtti vízelvezetési fennakadás megoldásáért is közbenjárt, amelyre egy helyi javaslat bizonyult a legjobb megoldásnak, továbbá a helyszíni egyeztetés alkalmával felkerestek olyan panaszost is, akinek a telkén okoz problémát a belvíz. A beruházási igazgató elmondta, hogy a terveket a minisztérium által megbízott bukaresti tervezők készítették, akik az út szempontjából közelítették meg a dolgot, de megnyugtatta a panaszost, hogy olyan megoldást igyekeznek találni, amely minden szempontból elfogadható lesz, ugyanakkor felhívta a helyiek figyelmét, hogy a tervezés és kivitelezés az útfelújítási munkálatokra vonatkozik, ezért fontos a víz elfolyásának az úttól távolabb eső akadályait is felszámolni a rendszer megfelelő működése érdekében.
Csíkszereda, 2012. április 24.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774