A bankok támogatását kérik a projektek kivitelezésében

( Szavazat)30 megjelenítés
A hazai bankok Hargita megyei képviselőivel egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, munkatársaival együtt, március 27-én a csíkszeredai megyeházán. A tanácselnök felsorolta azokat az ágazatokat, amelyekre hangsúlyt kell fektetni a megye gazdaságának fejlesztésében. Nagy gazdasági potenciál rejlik az alternatív energiafelhasználásban, az élelmiszer-előállításban, a fafeldolgozó iparban és a turizmusban.
Borboly Csaba szorosabb együttműködést szorgalmazott a pénzintézetekkel. Felvetette, hogy a projekteket kivitelező cégek jobban járnának, ha a bankok megelőlegeznék számukra az adott beruházás munkálatainak költségét, mert az elszámolás, a számlák kifizetése jelenleg hosszadalmas procedúra, hat–nyolc hónapba is beletelik, és a megyei tanácsnak nincs lehetősége előre kifizetni a kivitelezést. Az elöljáró ehhez kérte a bankok partnerségét, hogy vizsgálják meg, milyen hitelnyújtási lehetőségeik vannak ilyen esetekre. A jelenlévők megegyeztek abban, hogy áprilisban a vállalkozókkal is találkozókat szerveznek, a fent felsorolt területeken, és arra keresik a választ, hogy miként működhetnek szorosabban együtt a térség fejlesztésében.
A megbeszélésen Szép Róbert fejlesztési igazgató röviden ismertette a megyei tanácsnak a Környezetvédelmi Operatív Programban futó pályázatát, amelynek célja a biodiverzitás megőrzése Hargita megyében, és a menedzsmenttervek elkészítését, illetve jóváhagyását kívánja elérni a megye valamennyi védett területe számára, Hargita megyében ugyanis még egyetlen jóváhagyott menedzsmentterv sem létezik. András Zoltán, a fejlesztési igazgatóság szakfelügyelője az Erdély 2020 – a szülőföld EU-s forrásokra alapozott intelligens, fenntartható és inkluzív növekedésének közös stratégiai kerete és fejlesztési terve című vitaanyagot mutatta be, amely a gazdasági növekedést célozza, és kiindulópontja az Európa 2020 stratégia.
Csíkszereda, 2012. március 27.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774