A csíkszeredai városházára költözött a megyei könyvtár három részlege

( Szavazat)40 megjelenítés

Világosabb, civilizáltabb környezetben fogadhatják augusztus elsejétől az olvasókat a Kájoni János Megyei Könyvtár történelmi-művészeti, dokumentációs és gyermekrészlegén, miután ezeket a Mikó-várból átköltöztették a csíkszeredai városházára – jelentette ki Kopacz Katalin, a Hargita Megye Tanácsa intézményeként működő könyvtár igazgatója július 29-én, a részlegek új helyszínén, ahol sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitót rendeztek.

Kopacz Katalin megköszönte Antal Attila alpolgármesternek és Borboly Csaba megyeitanács-elnöknek, hogy támogatást nyújtottak a mintegy 85 ezer kötet elköltöztetéséhez. A könyvtár részlegeinek áthelyezése a műemlék épület felújítása miatt vált szükségessé. Csíkszereda önkormányzata a városháza épületének földszintjén felújított termeket bocsátott a könyvtár használatára.

A megyei tanács részéről Rafain Zoltán megyei tanácsos köszöntötte a jelenlévőket, és átadta az igazgatónak Hargita megye zászlaját, a kék-arany színű székely lobogót, emléklappal együtt. Kopacz Katalin szerint már meg is találták a zászló helyét: a művészeti részleg Székelyföld-sarkába teszik.

Kelemen Katalin, a könyvtár osztályvezetőjének tájékoztatása szerint augusztus elsejétől a gyermekkönyvtár és a művészeti-történelmi részleg hétfőtől péntekig 9–17 óra között, a dokumentációs részleg pedig, amelynek gyűjteményei helyben tanulmányozhatók, hétfőtől péntekig 8–16 óra között látogatható. Az osztályvezető kiemelte az ingyenes internethasználat lehetőségét, ugyanis a Biblionet pályázat révén még tíz számítógépet vásárolhattak.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774