A fából való építkezést szorgalmazza a megyei tanács

( Szavazat)20 megjelenítés
Az erdők alternatív hasznosítása és turizmus Oroszhegy környékén elnevezéssel szervezett konferenciát Oroszhegy Polgármesteri Hivatala május 18-án a hivatal székhelyén. A konferenciát Hargita Megye Tanácsának Interreg IVC RobinWood Plus, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott projekt keretében nyert Destination Mountain nevű alprojekt részeként szervezték meg külföldi partnerszervezetek részvételével. 
 A Destination Mountain alprojekt célja a fenntartható turizmus fejlesztése a hegyvidéki védett területeken a gazdasági fejlődés és az életminőség javítása érdekében.
A tanácskozáson Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a RobinWood projektet Hargita Megye Tanácsa pályázta meg és pályáztatta tovább a települések szintjén, és maga is sokat tanult az oroszhegyihez hasonló külföldi találkozókon.
– A RobinWood projekt keretében szerzett külföldi tapasztalatokra alapozva, Hargita Megye Tanácsa a továbbiakban nem támogatja olyan épületek építését, amelyek nem fából készülnek. Olaszországban és Finnországban láttam, hogy a legkülönfélébb épületeket is lehet fából építeni, például repülőteret is. Nálunk, sajnos, még egyelőre a faanyag nagyrészét megyén kívül és külföldön értékesítik, saját építkezésre pedig külföldről behozott, más építőanyagokat használnak. A hatékony erdőgazdálkodáshoz azonban arra is szükség van, hogy fenntartható módon hasznosítsuk az erdőink által biztosított faanyagot. A megyei tanácstól pályázati úton igényelt közösségi épületek csak fából készíthetők, és bízom abban, hogy ha a lakosság látja ezen közösségi épületek esetében a fa rendkívül jó hasznosíthatóságát, akkor előbb-utóbb az egyes lakosok is elkezdenek fából építkezni – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke.
 
Székelyudvarhely, 2012. május 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774