A Hargita megyei lovassportok jövőjéről egyeztettek

( Szavazat)24 megjelenítés
A Hargita megyei lovassport területén történt megvalósításokat értékelték ki és az idei tervekről egyeztettek a Hargita Megye Tanácsa által összehívott lovassport-egyesületek képviselői január 18-án a csíkszeredai megyeházán. A lovassportok összes fontos Hargita megyei képviselőjének jelenlétében zajlott megbeszélésen Márton István, Hargita Megye Tanácsa vidékfejlesztési egyesületének igazgatója a megyei tanács által múlt évben támogatott és társszervezett lovassport-eseményeket mutatta be a pályázati rendszer ismertetésével. Mint elhangzott, a megyei tanács pályázati úton hat nagyobb lovas rendezvényt támogatott 2011-ben. Márton István ugyanakkor ismertette a 2012. évi támogatási és társszervezési lehetőségeket is.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közös, hosszú távú célok és stratégia kidolgozására ösztönözte a jelen levő szakembereket.
– A magyar ember számára nemes cél és nemzeti büszkeség lovakkal foglalkozni. Hargita megyében és Székelyföldön is tisztelni kell ezt a hagyományt, segíteni és biztatni kell az e téren kiemelkedő tevékenységet végző önkénteseket. Közös jövőképre van szükség, összefogással ki kell dolgoznunk egy stratégiát, hogy összehangolt lépéseket téve kihasználjuk térségünknek ezt a jó lehetőségét. Hargita Megye Tanácsa az elmúlt években is jelentős összegekkel támogatta különféle programok által a lovassportot, és ezt a 2012-es évben is folytatjuk – hangsúlyozta a megye tanács elnöke. Hozzátette: az idei költségvetés-tervezetet is eszerint készítették elő.
A megyei tanács vidékfejlesztési szakemberei várják a lovassport-egyesületektől az elképzeléseket, amelyek alapul szolgálhatnak a megyei lovassport hosszú távú stratégiájának kidolgozásához. Amint a megbeszélésen elhangzott, e stratégia kiegészítheti a már meglévő sport-, turisztikai és mezőgazdasági stratégiát.
A beszélgetésen az is elhangzott, hogy a lovassportok kultúrájának terjesztésére és oktatására, illetve nívós képzésekre is szükség van ahhoz, hogy értékének megfelelően elterjedhessen e nemzeti hagyomány térségünkben, amelynek minden adottsága megvan a lovassportok fejlesztéséhez. Lovaglásra alkalmas útvonalakat kellene kijelölni egész Székelyföldön és ezekről elérhetővé tenni a szükséges információkat a turisták számára is. Elhangzott, a turizmusba építve lehetne a lovassportokból olyan jövedelmet teremteni, amelyet a nemzetközi versenyeken való részvételhez is felhasználhatnának. Ehhez a térségben a lovassport, a turizmus és a mezőgazdaság területén tevékenykedő egyesületek, szakemberek együttműködése szükséges, hogy egymást kiegészítő, összehangolt eseményeket szervezzenek, szolgáltatásokat kínáljanak.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774