A jégkorong költséges sport - Új felszerelést vásárolnak a csíkszeredai HSC felnőtt jégkorongcsapatának

( Szavazat)46 megjelenítés

Sajtótájékoztatón számoltak be a Csíkzsögödi Medvék Sportegyesület, a Csíkszeredai Sport Klub és Hargita Megye Tanácsának illetékesei arról a pénzadományról, amelyből felszerelést vásárolnak a HSC felnőtt jégkorongcsapatának. Lázár Zoltán, a Csíkzsögödi Medvék Sportegyesület elnöke szerint az egyesület által benyújtott és megnyert pályázat révén Hargita Megye Tanácsának Sportklub Egyesülete 18 300 lejjel egészítette ki a pályázó sportegyesület által előteremtett pénzösszeget.

Az így összegyűlt összesen 37 000 lejből gazdálkodva vásároltak a felnőtt hokicsapatnak botokat, szabadidőruházatot, szigetelőszalagot és egyéb szükséges felszereléseket.

„Hargita Megye Tanácsa is szeretne minél jobban a Hargita megyei sportélet mellé állni – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök –, ezért Csíkszereda város sajátos példájából okulva létrehozta Hargita Megye Tanácsának Sportklub Egyesületét, ami további támogatásokra nyújt lehetőséget. Bár a kormányzati megszorítások miatt az önkormányzati intézmények 20%-kal kellett kisebbre szabják költségvetésüket, a sportfejezetet nem csökkentettük, és az önkéntes kezdeményezéseket igyekszünk ezután is felkarolni.”

Kiss Tímea Gabriella, Hargita Megye Tanácsa Sportklub Egyesületének elnöke elmondta, hogy az egyesület célzottan a sportolókat igyekszik támogatni.

„A játékosok jólétét tartjuk szem előtt, és felszereléssel, felkészítőkkel, esetenként fizetésükhöz való hozzájárulással fogjuk segíteni őket. Erre a célra az egyesület idén 40 ezer lejt szán” – mondta Kiss Tímea.

Cseke Szilárd, a Csíkszeredai Sport Klub aligazgatója szerint jó, hogy a megyei tanács költségvetésének sportfejezete nem csökkent, mivel a jégkorong egy nagyon költséges sportág, és amellett, hogy a sport az egészséges társadalom alapja, felmérhetetlen közösség-összefogó ereje is van.

Újságírói kérdésekre válaszolva Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, hogy tavalytól növekedett a sporttámogatásokra elkülönített alap. Míg korábban a megyei tanács költségvetéséből 30 ezer lejt szántak a jégkorong támogatására, ez idén már az 100 ezer milliárd lejt is meghaladja. A korábbi 30 ezer lejhez viszonyítva idén összesen már 760 ezer lejt szánnak a Hargita megyei sportélet támogatására. Mindehhez hozzátevődik az, hogy jelenleg több lehetőség van támogatásra. Az eddigi közvetlen szubvención alapuló támogatások kiegészülnek a pályáztatás általi és a sportegyesület nyújtotta támogatásokkal – mondta Borboly Csaba.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774