A közigazgatás átláthatóságáról rendeztek nyilvános vitát Csíksomlyón

( Szavazat)37 megjelenítés

A korrupció mindnyájunkat érint

A közigazgatás átláthatóságáról rendeztek nyilvános vitát Csíksomlyón

Hargita Megye Tanácsa nyilvános vitát szervezett október 29-én, pénteken Csíksomlyón Átláthatóság és feddhetetlenség a közigazgatásban címmel.

A rendezvény A korrupció mindnyájunkat érint című projekt része, amelyet az Agenda 21 – Partnerség és Támogatás a Fenntartható Fejlődésért Egyesület bonyolít le a Köztisztviselők Országos Ügynökségével karöltve, a projekt Hargita megyei kedvezményezettjei pedig a megyei önkormányzat, valamint a szentegyházi és a tusnádfürdői polgármesteri hivatal.

A beszélgetésen jelen voltak a projektben részt vevő intézmények képviselői, az önkéntesek, akik a felmérést készítették, valamint Hargita megyei civil szervezetek képviselői. Bemutatták az eredményét annak a felmérésnek, amely azt kutatta, miként vélekednek az állampolgárok a közigazgatásban lévő korrupcióról, mik a korrupció okai, és hogyan lehet megelőzni. A hangsúlyt a Hargita megyei eredményekre fektették. Eszerint a megyében a megkérdezettek 82,9 százaléka úgy vélte, hogy a közintézményekben „kis mértékben”, illetve „nagyon kis mértékben” létezik korrupció.

A vita végkövetkeztetése az volt, hogy olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek biztosítják a lakosság állandó tájékoztatását a helyi közigazgatási intézmények szolgáltatásairól, és javítják az állampolgár és a közintézmények közti kapcsolatot.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774