A közvetlen kapcsolattartás saját érdekünk

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A székelykeresztúri református esperes, Antal Zoltán meghívásának tett eleget Borboly Csaba, megyeitanács-elnök január 16-án. A megyei tanács elnökét elkísérte Korodi Attila parlamenti képviselő, valamint Ferencz S. Alpár, a csíkszeredai József Attila általános iskola igazgatója.

A rögtönzött megbeszélésen jelen volt Székelykeresztúr polgármestere Raffai Emil is, aki a közvetlen kapcsolattartást véli a jó döntések meghozatalának alapjául minden esetben, mikor az iskola – tanfelügyelőség - helyi tanács - megyei tanács négyes illetékes a döntéshozásban.

A beszélgetés során szó esett a helyi költségvetésből fenntartott tanintézmények anyagi támogatását szabályozó 1618-as kormányhatározatról, amely a fejkvóta rendszert akarja bevezetni a 2010-es tanévvel kezdődően, ugyanakkor beszélgettek a helyi tanács a megyei tanfelügyelőség és a megyei tanács felé irányuló elképzeléseiről és elvárásairól.

Ferencz S. Alpár iskolaigazgató az oktatás aktuális problémáiról értekezett. Korodi Attila az iskolaigazgatók felé fogalmazott meg üzenetet, amelyben arra kéri őket, hogy a kidolgozás alatt álló új tanügyi törvény előkészítéséhez fogalmazzanak meg javaslatokat, amelyeket az RMDSZ megpróbál beilleszteni az új törvény szövegébe.
A székelykeresztúri városi iskolaszék tevékenységének példáját követhetné a többi város is – mondta Borboly Csaba, megyeitanács-elnök, aki az iskolák és az önkormányzatok jó viszonyát tartotta még lényeges tényezőnek. Azon kívül a megyei tanács elnöke több rugalmasságot vár el a megyei tanfelügyelőségtől, valamint azt, hogy a hatékonyság érdekében ne a megyeháza harmadik emeletén begubózva hozzanak döntéseket, hanem megfelelő terepi ismereteket gyűjtve az érintettekkel közösen találják meg a legjobb megoldást.
Borboly Csaba szerint felelősség terheli a helyi önkormányzatokat is az esetleges iskola összevonások mentén. Ezt a döntést meghozni nagy felelősség, amelyet a helyi tanácsok és polgármesterek kell felvállaljanak, mert még mindig jobb a kisebbik rosszat választani helyi szinten, mint egy bukaresti vagy csíkszeredai döntésre várni.
 
Csíkszereda, 2010. Január 16.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774