A legjobb nagykövetünk a saját termékünk

( Szavazat)35 megjelenítés
Borboly Csaba Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában tartott bemutatót
 
A székely termékeket ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 6-án este Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában, ahol a résztvevők Székely termék védjeggyel ellátott mézkülönlegességeket kóstolhattak meg. Borboly Csaba a Hargita, Kovászna és Maros megye együttműködése révén idén megnyílt iroda szerepéről is beszélt.
 
 
– Az iroda által az európai nyilvánosságnak be szeretnénk mutatni Székelyföldet, ezt különféle programok szervezésével, a helyi értékek és a turizmus népszerűsítésével képzeltük el, továbbá hozzásegíthet minél több, közvetlenül az Európai Unió intézményei által finanszírozott pályázatokhoz és termékeink európai piacra való kiterjesztéséhez, hisz a legjobb nagykövetünk a saját termékünk – jelentette ki a tanácselnök. A székely termékekről szóló bemutatójában hangsúlyozta, hogy Hargita Megye Tanácsának célja kiemelni a jó minőségű termékeket az átlagtermékek sorából. – A hagyományos termékeknek egyre nagyobb az értékük, ezért odafigyelésre és jól kidolgozott terjesztési, fejlesztési, logisztikai programra van szükség. Ennek érdekében Hargita Megye Tanácsa több üzletlánccal, a CBA-val, a Corával is sikeresen együttműködik – fejtette ki Borboly Csaba.
 
A termékek brüsszeli értékesítésével kapcsolatban elhangzott, hogy az hosszú távú terv kell hogy legyen, mert nem egyszerű az új piac kialakítása, ezért minél több programra és hasonló termékbemutatóra van szükség. A beszélgetés résztvevői azt a kérdést is boncolgatták, hogy a székelyföldi gazdák miként szerezhetnének támogatást közvetlen brüsszeli pályázatokkal. Mindemellett szó volt még a turizmusról, a különféle regionális problemákról, régiófejlesztésről, autópálya-projektről.
 
 
 
Brüsszel, 2011. december 6.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774