A legjobb nagykövetünk a saját termékünk

( Szavazat)41 megjelenítés
Borboly Csaba Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában tartott bemutatót
 
A székely termékeket ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 6-án este Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában, ahol a résztvevők Székely termék védjeggyel ellátott mézkülönlegességeket kóstolhattak meg. Borboly Csaba a Hargita, Kovászna és Maros megye együttműködése révén idén megnyílt iroda szerepéről is beszélt.
 
 
– Az iroda által az európai nyilvánosságnak be szeretnénk mutatni Székelyföldet, ezt különféle programok szervezésével, a helyi értékek és a turizmus népszerűsítésével képzeltük el, továbbá hozzásegíthet minél több, közvetlenül az Európai Unió intézményei által finanszírozott pályázatokhoz és termékeink európai piacra való kiterjesztéséhez, hisz a legjobb nagykövetünk a saját termékünk – jelentette ki a tanácselnök. A székely termékekről szóló bemutatójában hangsúlyozta, hogy Hargita Megye Tanácsának célja kiemelni a jó minőségű termékeket az átlagtermékek sorából. – A hagyományos termékeknek egyre nagyobb az értékük, ezért odafigyelésre és jól kidolgozott terjesztési, fejlesztési, logisztikai programra van szükség. Ennek érdekében Hargita Megye Tanácsa több üzletlánccal, a CBA-val, a Corával is sikeresen együttműködik – fejtette ki Borboly Csaba.
 
A termékek brüsszeli értékesítésével kapcsolatban elhangzott, hogy az hosszú távú terv kell hogy legyen, mert nem egyszerű az új piac kialakítása, ezért minél több programra és hasonló termékbemutatóra van szükség. A beszélgetés résztvevői azt a kérdést is boncolgatták, hogy a székelyföldi gazdák miként szerezhetnének támogatást közvetlen brüsszeli pályázatokkal. Mindemellett szó volt még a turizmusról, a különféle regionális problemákról, régiófejlesztésről, autópálya-projektről.
 
 
 
Brüsszel, 2011. december 6.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774