A megyei tanács támogatja a 4–7. ligában szereplő Hargita megyei csapatokat

( Szavazat)40 megjelenítés
Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke végezte el a kezdőrúgást a szombati Csíkszeredai VSK–Parajdi SE labdarúgó-mérkőzésen, a csíkszeredai pályán tartott sajtótájékoztatóját követően. A Hargita megyei bajnokság keretében megrendezett 4. ligás meccs előtt elhangzott: Hargita Megye Tanácsa a Sportklub Egyesületén keresztül támogatja a Labdarúgó Országos Bajnokság 4–7. osztályában szereplő Hargita megyei csapatokat a tavaszi fordulókban és a Románia Kupa hátralévő mérkőzésein.
Így a megyei tanács állja a főbírók díját (adóval és illetékekkel együtt), a csapatok önrésze pedig a segédbírók díja. Borboly Csaba elmondta, hogy a megyét járva nagyon szembetűnő volt, milyen sok helyen játszanak mérkőzéseket, még a legkisebb településeken is nagy az érdeklődés a foci iránt. Ekkor kezdtek el gondolkozni arról, hogyan lehetne támogatni ezeket a meccseket, hiszen nagyon sokszor pénzügyi akadályba ütközik a megszervezésük.
– Gondoltunk arra, hogy labdák, felszerelések vásárlását támogassuk, de a végkövetkeztetés az volt, hogy a bírói díjak megoldása a legproblémásabb a csapatoknál, hiszen bíró nélkül nincs meccs. Ezért döntöttünk a támogatás ilyen formája mellett, de nem állunk meg itt, továbbra is támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a megye sportéletének fejlődéséhez – hangsúlyozta a tanácselnök.
Csúcs András, Hargita Megye Tanácsa Sportklub Egyesületének menedzsere elmondta, a program célja, mint ahogyan az Hargita Megye Sportstratégiájában is szerepel, támogatni az amatőr sportot, esélyegyenlőséget biztosítani a vidéki fiataloknak a sportolásra, hiszen a részt vevő csapatok nagy többsége vidéki, a 66 csapatból 57.
– Nagyon fontos, hogy a fiatalokat sportolásra ösztönözzük, egészséges életmódra neveljük. A sport hozzájárul a társadalmi összetartozás növeléséhez, erősíti az emberek közti barátságot. A szabadidősport segíti a lakosság egészségi állapotának megőrzését, hozzájárul a lakosság jó közérzetének a kialakításához, erősíti a megyei és helyi közösség kohézióját, és kiváló szórakozási lehetőséget biztosít – sorolta az indokokat a menedzser.
A programot a csapatokkal közösen bonyolítják le. Hargita Megye Tanácsának támogatása 44 223 lej, ez fedezi a megyei bajnokságban (4. liga) és a körzeti bajnokságban (5–7. liga) játszandó 376 mérkőzés főbírójának a díját, illetékekkel, ami összesen 39 232 lej. Ezenkívül a Románia Kupában a Hargita megyei csapatok még hátralévő 31 mérkőzésén szintén a főbírók díját állja a megyei tanács, összesen 4991 lej értékben.
A tájékoztatón részt vett még Kecseti Pál, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület titkára, Deák Ferenc a megyei labdarúgóbírói testület képviseletében és Szondy Zoltán, a Csíkszeredai VSK szakosztályelnöke. Kecseti Pál és Deák Ferenc hangsúlyozták a támogatás fontosságát, hiszen a megyei tanács ezzel nagy terhet vett le a csapatok válláról.
 
Csíkszereda, 2012. március 24.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774