Ajándékot kapott Dánfalva

( Szavazat)69 megjelenítés

Felújított orvosi rendelőkkel és a napköziotthon központi fűtésrendszerével gazdagodott a dánfalvi közösség

Ünnepelt Csíkdánfalva lakossága november 19-én, ugyanis két kiemelkedően fontos beruházást vehettek használatba: a teljesen felújított orvosi rendelőket és a Bóbita Napköziotthon központi fűtésrendszerét.

 

Az átadáson részt vett a beruházásokat jelentős mértékben támogató Hargita Megye Tanácsa képviseletében Borboly Csaba elnök és Szentes Antal megyei tanácsos, Süket Jenő, Csíkdánfalva polgármestere, Gyerkó László szenátor és nem utolsósorban a beruházás kedvezményezettjei: a praktizáló orvosok, a napköziotthon igazgatója és a lakosság is nagyszámban összegyűlt, hogy megszemlélje és használatba vegye a települést szolgáló beruházásokat.

Borboly Csaba elmondta, az egészségügy és az oktatás két olyan területe egy közösség életének, amelynek kiemelkedő fontossága elvitathatatlan, ezért a megyei tanács prioritásként kezeli e területek fejlesztésére benyújtott terveket. A tanácselnök örömét fejezte ki, hogy Dánfalván megfelelő partnereket talált e tervek megvalósításához. „Minden településnek jól felszerelt rendelőre és oktatási intézményekre van szüksége. Az oktatási intézmények vezetői, az orvosok és a helyi közigazgatási vezetők pedig együtt kell, hogy dolgozzanak közösségük érdekében, hiszen a jó együttműködésük nyertese a teljes közösség” – hangsúlyozta Borboly.

Süket Jenő vázolta a beruházások jelentőségét, lépéseit, és megköszönte a támogatást, hiszen – mint elmondta – ajándékot kapott most a község. Szerinte a teljesen felújított orvosi rendelők és a napköziotthon központi fűtésrendszere egy-egy ajándék a község lakói számára. 

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774