Átadták a homoródszentmártoni szennyvízcsatorna-rendszert és a derítőállomást

( Szavazat)44 megjelenítés
Ünnepélyesen átadták a szennyvízcsatorna-hálózatot és a derítőállomást december 3-án, hétfőn a Homoródszentmárton községhez tartozó Városfalván Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Antal István képviselő, Birtalan József megyeitanács-alelnök, Simó Sándor unitárius esperes, valamint nagyszámú érdeklődő jelenlétében.  
 A beruházást a 7/2006-os kormányhatározattal indított programból finanszírozták, a megyei tanács és az RMDSZ támogatásával. A szennyvízcsatorna-hálózat öt falut összekötő gerincvezetéke készült el mintegy 12-13 kilométer hosszúságban. Kerekes Péter Tivadar, a község polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, hogy ez idáig ez volt a község legnagyobb beruházása: értéke egymillió euró, a község öt faluját érinti, a derítőállomás kapacitása pedig akkora, hogy a későbbiekben a község összes faluja rá tud csatlakozni. A polgármester hozzátette: ez és sok más beruházás (iskolák, óvodák, művelődési házak, községi utak) nem valósulhatott volna meg Hargita Megye Tanácsa támogatása, illetve az erős kormányzati-parlamenti érdekképviselet nélkül, amely kilobbizta, hogy nyerjenek a pályázatok.
Borboly Csaba tanácselnök elmondta, hogy idén ez már a harmadik beruházás, amelyet átadnak Városfalván.
– Az elért eredmények nagyon jó csapatmunkáról tanúskodnak, amelyből mindenki kivette a részét. Sem Bukarest, sem Brüsszel nem jött ide, hogy nekünk dolgozzon, hanem tette ezt a közbirtokosság, a polgármesteri hivatal, a helyi és megyei tanácsosok, a megyei tanács, parlamenti képviselőink és kormánytagjaink – sorolta Borboly Csaba, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ezt a csapatmunkát folytatni kell, hiszen tennivaló akad bőven. Hangsúlyozta: – Ahhoz viszont, hogy ez sikerüljön, vasárnap magas részvételi arányt kell elérnünk a választásokon.
Antal István képviselő beszédében kitért arra, hogy mennyire fontos Székelyföld jó eredménye a választásokon, mert a megmaradt szavazatokat a szórványban levők kapják, és ennek érdekében a lehető legnagyobb mozgósítás kell hogy legyen. Verestóy Attila szenátor utalt arra, hogy az autonómiát építeni kell, amihez alap szükséges, nem szlogenek, és ezt az alapot az RMDSZ a 23 év alatt megteremtette.
Simó Sándor unitárius esperes köszönetet mondott a politikusoknak munkájukért. Külön kiemelte a Hargita Megye Tanácsa és a székelyudvarhelyi esperesi hivatalhoz tartozó unitárius egyházközségek közti nagyon jó kapcsolatot.
– Azért dolgozunk, hogy jövendőt mutassunk azoknak a fiataloknak, akik esetleg el akarnak menni, vagy azoknak, akik elmentek, de hazajönnének egy szebb jövő reményében. Ha összhang van, akkor lehet építeni, és most az a legfontosabb, hogy ezt az összhangot megteremtsük – mondta az esperes.
 
Székelyudvarhely, 2012. december 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774