Az egészségügyre fókuszál Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)42 megjelenítés
A Csíkszeredai Megyei Kórház és a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház menedzselésének átvállalásáról hozott döntést Hargita Megye Tanácsa a június 24-kei soros ülésén. 
Az egészségügyet érintő témák élveztek prioritást a megyei tanács határozattervezetei között június 24-én. „Bár az egészségügy jelenleg nem a legjobban működő területek közé tartozik, éppen emiatt tartjuk fontosnak, hogy kiemelten foglalkozzunk ezzel a mindannyiunk számára fontos területtel, és felvállaljuk a problémák megoldását. A rendelkezésünkre álló eszközökkel, a lehetőségekhez mérten a legjobb megoldásokat szeretnénk megtalálni a hatáskörünkbe tartozó egészségügyi problémákra, és prioritásként kezeljük ezeket” – nyilatkozta az aktuális napirendi pontok egészségügyre vonatkozó határozatainak kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
 
Az egészségügyi decentralizáció során átruházandó két egészségügyi intézmény átvételéről hozott döntést előtt Borboly Csaba megyeitanács-elnök a döntés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta „fontos, hogy ma a kórházak átvételéről döntsünk, de nem szabad elhamarkodnunk, mivel ezután nem csak az egészségügyi intézményeknek helyet adó épületek állapotáért kell feleljünk, hanem az ellátás minőségéért, a működtetés fenntarthatóságáért kell kezeskednünk. A lakosság igényeihez kell igazodnunk mind a működtetés, mind a beruházások terén.”
A megyei döntési testület úgy ítélte meg, hogy június 24-én csak az átvételről dönt, mivel az egészségügyi intézmények vezető-tanácsának kinevezését illetően további egyeztetések szükségesek, ugyanis fontos hogy felelőséggel viszonyuljanak a megye lakosainak egészségi állapotához, és ne elhamarkodottan döntsenek, hanem a legmegfelelőbb szakembereket jelöljék a tisztségek betöltésére.
További az egészségügyhöz kapcsolódó határozatot hozott Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Vérátömlesztő Központ elavult és a vér tárolására nem alkalmas hűtőberendezések lecseréléséről és modern tároló-berendezések beszerzéséről.
A határozattervezetet előterjesztő Sófalvi László alelnök elmondta, hogy a vérközpontban jelen pillanatban élelmiszerek tárolására alkalmas berendezésekben tárolják a vért.
Hargita Megye Tanácsa határozatban vállalta, hogy a saját költségvetéséből vásárolja meg a berendezéseket és azokat ötéves időtartamra ingyenesen a vérközpont rendelkezésére bocsátja. Az elvi döntést közbeszerzési eljárás követi, amely során a legmegfelelőbb berendezés mellett döntenek.
A továbbiakban a megyei döntéshozó testület a tusnádfürdői Extreme Sport Klubbal való együttműködésről döntött, és 4.000 lejjel járul hozzá a Saint Lake Exterra Triathlon 2010 Bajnokság megszervezéséhez, valamint az Enduro Országos Bajnokságnak a gyergyószárhegyi pályán való megszervezésének 11.000 lejes támogatását fogadta el.   
 
Csíkszereda, 2010. június 24.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774