„Az eredményekért áldozatokat is kell hozni”

( Szavazat)79 megjelenítés

Több munkaponton zajlik a 123A számú megyei út felújítása Alcsíkon Hargita Megye Tanácsának az Európai Unió Regionális Operatív Programja keretében nyert pályázata alapján. Ennek kapcsán egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszentsimoni és a csatószegi lakosokkal május 26-án.

 

A korábbi, csíkszentkirályi és csíkszentimrei egyeztetésekhez hasonlóan a csíkszentsimoni, majd ezt követően a csatószegi kultúrotthonban megszervezett lakossági fórumon is szép számban jelentek meg az érdeklődő helyi lakosok. A fórumok egyik fő témája az útfelújítás kapcsán sürgetővé vált vízbekötések problémája volt, amelyet az útfelújítási munkálatok megkezdése előtt mihamarabb meg kell odjanak. Az ezzel járó költségek egy részét a helyi és a megyei tanács vállalta fel. A helyiek számára nagy gondot jelentő másik problémának, a csatornázás hiányának a megoldása is folyamatban van, ennek érdekében tartózkodott Csíkszentsimon, Csíkkozmás és Tusnád község polgármestere és a megyei tanács illetékes igazgatója a fórum napján Bukarestben. Ezt a fórum helyi szervezője, Csata Gábor, Csíkszentsimon alpolgármestere tudatta az egyeztetés résztvevőivel, aki szerint a legfontosabb az, hogy minél hamarabb csatlakozzanak rá az érintettek az ivóvízhálózatra.

– Jobb életkörülményeket szeretnénk biztosítani az alcsíkiaknak, ehhez pedig járható utakra van szükség. Ennek érdekében az egész úttest szerkezetét felújítjuk Alcsíkon,  az összes hidat újraépítjük, a sáncokat mélyítjük, ahol lehet befödjük, és a bekötő utak egy szakaszát is le fogjuk aszfaltozni. Így teljesen más, barátságosabb falukép lesz jövő nyártól, amikorra befejezzük ezt a munkálatot – nyilatkozta a lakossági egyeztetés alkalmával Borboly Csaba Alcsík jelenlegi legnagyobb beruházásával kapcsolatban. A tanácselnök arra kérte a lakosságot, bármi rendellenességet tapasztalnak a munkálatok során, jelezzék azt minél hamarabb személyesen felé vagy a polgármesteri hivatal felé, hogy időben és eredményesen közbe tudjanak lépni. Borboly felhívta a lakosság figyelmét, hogy a több mint tizenegy millió euró értékű uniós pályázatból másfél év alatt megvalósuló felújítás nehézségeket is fog okozni a helybélieknek, hisz útlezárásokra és más korlátozásokra is számíthatnak, amihez a lakosság megértését kérte. Szerinte az ilyen nagyméretű fejlesztések esetében nagyon fontos az érintett közösséggel való kommunikáció, hogy a lakosság sajátjának érezhesse a munkát, és segítse azt.

A fórumon részt vett Becze István megyei tanácsos is, aki szerint minden ereményért áldozatokat kell hozni, de mint mondta, megéri, hisz, ha elkészül a munkálat, legalább nyolc évig európai normáknak megfelelő úton járhatnak.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774