Az illyefalviak mutatták be a legszínvonalasabb előadást Ajnádon

( Szavazat)34 megjelenítés
Immár tizenegyedik alkalommal szerveztek november 18-án Amatőr Színjátszó Találkozót Csíkszentmihály községben. Az idén Csíkajnád adott otthont a rendezvénynek. 
 A Csíkajnádi Szent István Szervezet és a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület által szervezett rendezvény a Csíkmindszenti Amatőr Színjátszó Csoport Bölöni éjszaka című jelenetével kezdődött, majd a csíkszentmihályi Smiley Csoport vidám jeleneteivel (Román rendőrök, Favágók, Tip-top, Juliska és Mariska) folytatódott. A szentmihályiak után a Borzsovai Férfikórus előadását hallhatta a közönség, őket követte a Csíkvacsárcsi Ifjúsági Színjátszó Csoport, amely bemutatta a Bözsi mindent elintéz, valamint a Szülészeten című jeleneteket. A következő fellépő a Vigyorgók Színtársulat volt Szentegyházáról, amely a Hófehérke és a hét törpe című paródiával érkezett Csíkajnádra. Utána a Vacsárcsi Cserevirág Néptánccsoport lépett színpadra mezőségi tánccal. Az este utolsó versenyzői Háromszékről, Illyefalváról érkeztek, és Bemutatták a Bírónál, valamint a Süt a Hold című jeleneteket. Az est meghívott színészei Kozma Attila és Lung László Zsolt voltak, akik zenés műsorukkal örvendeztették meg a közönséget.
A zsűri (Bogos Róbert tanár, Kovács István tanító, Bilibók Ibolya kulturális referens, Rácz Árpád tanító, megyei tanácsos és Kerekes Zsófia tanárnő) döntése szerint a legszínvonalasabb előadás az Illyefalvi 20 Plusz Csoporté volt, a legmesésebb előadást a Szentegyházi Vigyorgók mutatták be. Az elbírálók a legélethűbb produkcióért járó díjat a Vacsárcsi Színjátszó Csoportnak ítélték, a legdinamikusabb csapatnak pedig a Smiley Csoport találták Csíkszentmihályról. A Csíkmindszenti Színjátszó Csoport legnépiesebb előadásáért Hargita Megye Tanácsa díját kapta. A szervezők az előző évekhez hasonlóan mindenkit díjaztak.
A rendezvény támogatói a Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.
 
Csíkszentmihály, 2012. november 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774