Balánbányán bringával járnak suliba

( Szavazat)33 megjelenítés
A balánbányai Liviu Rebreanu líceum diákjai által alkotott Bikers4Univers csapata nyerte a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat által Én így járnék suliba! címmel meghirdetett rövidfilmpályázatot.  
 Az Európai Mobilitási Hét alkalmából a megyei tanács keretében működő Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat rövidfilmpályázatot hirdetett középiskolások számára Én így járnék suliba! címmel. A felhívás értelmében azok jelentkezését várták, akiknek volt egy jó ötletük, meglátásuk arról, hogyan lehetne a mindennapos iskolábajárás módját energiatakarékosabbá, környezetkímélőbbé és egyben szórakoztatóbbá tenni. A feladat az volt, hogy készítsenek rövidfilmet arról, hogyan képzelik el a környezetkímélő, fenntartható közlekedést városaikban, az otthonuk és az iskolák útvonalán. Vicces, frappáns, valamilyen üzenetet rejtő kisfilmeket vártak a szervezők, melyek hossza 2–5 perc lehetett. Elvárás volt, hogy a filmben megfogalmazzák, hogyan szeretnének nap mint nap a legkellemesebb, környezetkímélő, energiatakarékos, biztonságos módon eljutni a suliba. A filmet több szempontra is építhették, például egészség, környezetkímélés, szórakozás stb.
A legjobb kisfilmet készítő csapatnak a Bikers4Univers csapata bizonyult, amelynek tagjai Bara Norbert, Péter Eduárd és Tobă Gabriel, a balánbányai Liviu Rebreanu líceum diákjai voltak, akik Major Laura tanárnő koordinálásával készítették el a 3 perc 15 másodperces kisfilmüket. A kisfilmben a fiúk kerékpárral mentek iskolába, a film különlegessége az volt, hogy útközben rámutattak a környezetükben található különböző szennyeződésekre, szennyező elemekre.
A verseny díját, egy 900 lejes vásárlási utalványt október 8-án Kelemen Gábor, a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat vezetője adta át a Bikers4Univers csapatának, amelyet a csíkszeredai Kerékvár kerékpáros-szaküzletben vásárolhatnak le a diákok.
 
Csíkszereda, 2012. október 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774