Bemutatták Brüsszelben a Robinwood Plus projekt javaslatcsomagját

( Szavazat)48 megjelenítés
Az erdőgazdálkodás, fafeldolgozás, erdei turizmus, biodiverzitás, biomassza felhasználása és környezeti nevelés témakörben terjesztettek elő javaslatcsomagot az Európai Bizottságnak a Robinwood Plus nemzetközi projekt résztvevői június 26-án Brüsszelben. 
 A hatékony erdőgazdálkodásról, a fafeldolgozásról és a kapcsolódó területekről szóló Robinwood Plust Limousin Régió Képviseleti Irodájában mutatták be az illetékeseknek. Jelen volt a Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési főigazgatóságától Lovisa Lilliehöök, valamint a környezetvédelmi főigazgatóságtól Rakonczay Zoltán, továbbá a projektpartnerek képviselői, köztük a romániai partner, Hargita Megye Tanácsa küldöttsége. A találkozót a projekt kommunikációért felelős partnereként, Hargita Megye Tanácsa szervezte. A többi partner: Liguria régió (Olaszország, projektvezető), Limousin Regionális Tanácsa (Franciaország), Kainuu Regionális Tanácsa (Finnország) és Calabria régió (Olaszország).
A résztvevőket Marc Horvath, Limousin Regionális Tanácsának elnöke köszöntötte, majd Roberta Casapietra projektmenedzser bemutatta a Robinwood Plust. A javaslatok között szerepeltek a Hargita Megye Tanácsa által megfogalmazott irányelvek, így a fából való építkezés támogatása (ez középületekre is vonatkozik), a fa helyi feldolgozásának ösztönzése, az erdőtulajdonosok szövetségbe tömörítése, a bioenergia előállításának technikai és anyagi támogatása, utóbbin az adókedvezményeket is értve. A javaslatokat és irányelveket márciusban, a franciaországi Limoges-ban, Limousin tartomány fővárosában rendezett nemzetközi konferencián dolgozták ki, vitatták meg. Az Európai Bizottság munkatársainak észrevételeit, javaslatait figyelembe véve a Robinwood Plus résztvevői őszre véglegesítik a dokumentumot. (Minderről bővebben olvashatnak a http://www.robinwoodplus.eu/ honlapon.)
A Robinwood Plus projekt fő célja az erdők sokoldalú szerepének növelése a gazdasági fejlődésben, a környezetvédelemben és az életminőség javításában a vidéki területeken. Hivatalosan 2010 januárjában indult, teljes időtartama 48 hónap, 2013 decemberében ér véget. Összköltségvetése 3 063 463,56 euró, ezt részben az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) támogatta, részben pedig a partnerek. A Robinwood Plus résztvevői tapasztalatcsere révén próbálták kiegyenlíteni a partner régiók közti fejlettségi szintkülönbségeket. A Robinwood Plus alprojektjeit már lebonyolították, e nemzetközi pályázatok eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jutott támogatáshoz: Gyergyócsomafalva, Gyergyóremete, Madéfalva, Oroszhegy, Szentegyháza.
 
Brüsszel, 2013. június 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774