Borboly Csaba: az AVE fejezze be a gáncsoskodást!

( Szavazat)48 megjelenítés
Újabb panasszal fordult a környezetvédelmi hatósághoz a székelyudvarhelyi AVE Harghita Salubritate hulladékgazdálkodással foglalkozó kft. a remetei regionális hulladéktároló ügyében. A vállalkozás azt kifogásolja a Hargita Megye Tanácsa több mint 30 millió euró értékű pályázatából megvalósuló tároló esetében, hogy a környezetvédelmi engedély kibocsátásakor nem vették figyelembe a természetvédelmi terület, illetve az ásványvízforrások közelségét. 
 Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke szerint az AVE ugyanezen észrevételeire egyszer már válaszoltak, és a választ az illetékes szakhatóság technikai bizottsága elfogadta, ezért az udvarhelyi cég újabb panaszának célja az időhúzás, a projekt megvalósításának akadályozása, ám ez a játszma a Hargita megyei lakosság zsebére megy.
– A projekt megvalósítása az ilyen gáncsoskodások miatt nem halad, ezért nincs még a megyében az európai uniós előírásoknak megfelelő hulladéktároló – jelentette ki a tanácselnök. Hozzátette: olyan cég emel kifogásokat a remetei hulladéktároló elkészítésével szemben – ráadásul az érdekelt publikum részének tüntetve fel magát, miközben piaci szereplő –, amely nem tartja be a saját működési szabályzatát sem a Cekend-tetői lerakójában, hiszen ott nincs megoldva a válogatórendszer és a komposztálás, sem a depóniagáz semlegesítése, ezért az illetékes hatóság kilátásba helyezte a környezetvédelmi engedélyének a megvonását. Mindezek mellett több településről engedély nélkül szállítja a szemetet a Cekend-tetőre.
– Több tíz millió eurós beruházásról van szó, amelyet külső, uniós forrásokból finanszírozunk, ami nem mindegy a megye lakossága szempontjából. Egy ilyen fontos projekt megvalósítását próbálja megakadályozni az AVE cég, és ez nem az első alkalom. Ezzel tulajdonképpen a közérdek ellen dolgozik, ezért felszólítom: hagyja abba az áskálódást – nyilatkozta a tanácselnök.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 7.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774