Borszék: Kegyelet és bizakodás a nemzeti gyásznapon

( Szavazat)35 megjelenítés
Az aradi vértanúkra emlékeztek Borszéken, a felújított Második Világháborús Hősök emlékművénél. Mik József polgármester, a térség RMDSZ-es képviselőjelöltje, úgy fogalmazott: a történelem áldozatai erősítenek, formálnak bennünket a jóra, a közösségért vállalt nagy teherviselésre. 
 Az alsóborszéki Emlékparkban tartotta megemlékező ünnepségét Borszék város október 6-án, a magyar nemzeti gyásznapon. Az egybegyülteket Mik József polgármester, és parlamenti képviselőjelölt köszöntötte.
– A félárbocra engedett zászlóval a gyásznapon életáldozatra emlékezik a magyarság. A történtek mikéntjét, részleteit a történetírásból részben ismerjük, ám a kivégzés részleteiről született és fennmaradt legendák az azóta eltelt időszakban emlékező nép szellemét is őrzik – mondta Mik József. A jelen lévő népes gyereksereghez szólva a polgármester arra biztatta őket, hogy ne úgy tekintsenek a megemlékezésre mint egy beszédekből és koszorúzásból álló közösségi pillanatra, hanem a technika vívmányainak segítségével ki-ki otthonában még böngésszen az interneten, ezáltal is közelebb hozva magának a múltat, és ezzel a kutatással egyénileg is emlékezzen.
Az új egyenruhát magára öltő városi fúvószenekar Bajkó Sándor karnagy vezényletével a Himnuszt és a Kossuth-indulót intonálta.
Bakos Balázs, helyi plébános megemlékező beszédében arra figyelmeztetett, hogy ne veszítsük el hitünket és őrizzük meg erkölcsünket, mert ezek nélkül nem lehet élni.
A megemlékezést a Zimmethausen Szakképző Líceum tanulóinak szavalatai kísérték. A koszorúzók a kegyeleti virágokat az alkalomra lecsíszolt, és a helyi költő, Kamenitzky Antal által újrafestett hősi halottak neveit tartalmazó márványtáblákhoz helyezték el.
 
Borszék, 2012. október 6.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774