Bővül a székely termékek külföldi piaca

( Szavazat)120 megjelenítés

A Cora áruházain kívül ezentúl a CBA 3900 boltjában is lehetőség nyílik a székely termékek magyarországi értékesítésére. Ennek reményében érkeztek április 29-én a Maros megyei Ákosfalvára negyvenöt székelyföldi vállalkozás képviselői, hogy a helyi sportcsarnokban bemutassák termékeiket az anyaországi CBA üzletlánc munkatársainak, valamint az érdeklődő helybélieknek és a sajtó munkatársainak.

A Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa által szervezett esemény része annak a megyehatárokon átívelő programnak, amellyel a székely termékek minél szélesebb körű népszerűsítését és értékesítését segítik elő az említett önkormányzatok. A három megyéből összegyűlt negyvenöt vállalkozás közül huszonháromnak már jelen vannak az árui a magyarországi Cora áruházak polcain, és ha a CBA is megrendeli termékeiket, akkor ezeknek a termelőknek jelentős mértékben bővül a külföldi piacuk.

A rendezvényen a házigazda szerepében köszöntötte a jelenlévőket Osváth Csaba, Ákosfalva polgármestere, majd felszólalt Szabó Árpád, Maros Megye Tanácsának alelnöke, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint a CBA részéről Noszlopy Zoltán kereskedelmi vezérigazgató. Noszlopy örömét fejezte ki amiatt, hogy bővíthetik székely termékskálájukat, és kifejtette, hogy ez a termékmustra az első lépés a székely termékek értékesítésének hosszú folyamatában, hiszen az európai uniós előírások, amelyeknek meg kell felelni, rendkívül szigorúak.

Borboly Csaba felszólalásában elmondta, hogy ez már a harmadik ilyen jellegű termékbemutató, amikor külföldi cégek képviselői veszik szemügyre a székely árukat azzal a céllal, hogy rendeljenek belőlük.

– Ne csüggedjenek azok, akiktől ez alkalommal netalán nem rendelnek árut a CBA képviselői, hiszen ezzel még nem zárult be előttük a külföldi piac kapuja, a formai meg egyéb akadályok leküzdésére megoldást találunk, hogy legközelebb már sikerüljön kijutniuk a magyarországi áruházakba – hívta fel a figyelmet a Hargita megyei tanácselnök, aki bizakodó, mivel szerinte még jócskán bővíthető azon székely termékek skálája, amelyeket itthon és a határokon túl egyaránt értékesíthetnek.

Márton István, Hargita Megye Tanácsa vidékfejlesztési egyesületének vezetője arra biztatta a jelen lévő termelőket, hogy igényeljék a Székely termék védjegyet, az ehhez szükséges nevezési lap elérhető, illetve a kritériumok elolvashatók a www.szekelytermek.ro honlapon, a Hasznos dokumentumok menüben (http://www.szekelytermek.ro/?l=hu&m=dokumentumok).

A megnyitóbeszédek után Dienes Zoltán, a CBA felügyelőbizottságának elnöke és a cég egyik tulajdonosa, valamint Noszlopy Zoltán kereskedelmi igazgató végigkóstolták a hús-, tej- és pékárukat, valamint szemrevételezték a kézműves-termékeket, ám hogy melyikből rendelnek, és mekkora mennyiséget, arról végleges döntés nemsokára, Magyarországon születik, miután odaszállítják a kiválasztott árukból begyűjtött mintákat, ugyanis még sok szempontot kell mérlegelniük, például a mennyiséget, az árakat és a logisztikát mindegyik árukészlet esetében, nyilatkozta Dienes Zoltán.

– Mindenesetre nem jöttünk hiába – szögezte le a felhozatal láttán a CBA képviselője.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774