Cél az energiatudatos szemléletmód terjesztése

( Szavazat)40 megjelenítés
Működik a Márton Áron Gimnázium Zöld Mág nevű csapata által megnyert napkollektorrendszer
A diákok által megnyert napkollektorrendszert tekinthették meg a sajtó képviselői április 24-én Csíkszeredában. Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata tavaly év végén tanulmányi versenyt hirdetett Hogyan csökkentenéd az iskolád energiafogyasztását? címmel a Wide The SEE by Succ Mod projekt keretében. A benevező iskolák számára a tét egy napkollektorrendszer volt, melyet a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium Zöld Mág nevű csapata nyert meg. A 12-ik osztályos diákok, március folyamán, fizikaóráikon elkezdték összeszerelni a rendszert és sikeresen beüzemelték.
 
A sajtótájékoztatón Juhász András Réka, a Márton Áron Gimnázium igazgatóhelyettese elmondta, hogy ő és kollégái büszkék a csapat munkájára, hisz ezzel is öregbítették az iskola hírnevét, és attól eltekintve, hogy egy szimbolikus dologról van szó, annál többet jelent a környezettudatosságra való nevelés szempontjából.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált a nyertes csapatnak, mondván, nagyon örül, hogy európai uniós programból sikerült megnyerni olyan támogatásokat, amelyek a hasznosítható tudást helyezik értékbe, hisz nem elég elkölteni sok pénzt egy beruházásra, ha a lakosság nincs felkészítve rá, nincs társadalmi beágyazottsága és támogatása, mert akkor csak kidobott pénz.
– Bízom benne, hogy a továbbiakban ilyen és hasonló projekteket tudunk kivitelezni, hisz szükség van a gyakorlati tudás gyarapítására – jelentette ki a tanácselnök.
Kelemen Gábor, Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálatának vezetője is köszöntötte a résztvevőket és a nyertes csapatot, elmondva, hogy nem titkolt cél volt az energiatudatos szemléletmód terjesztése, hisz rengeteg lehetőség van az alternatív energiákban Hargita megyében, a gazdaság egyik fontos pillérét képezheti. Ezért fontos a fiatalok megfelelő felkészítése a témában. Indul egy új akció is, amely a szentegyházi vízierőműhöz kapcsolódik, amelybe ugyancsak be lehetne vonni a diákokat, ösztönözve, hogy ehhez kapcsolódó pályákat válasszanak a jövőben.
Német László, a kivitelező cég képviselője bemutatta a napkollektorrendszert és működését, valamint a nyertes csapat tagjai, Balázs Hunor, László Attila, Virágh Zsolt és vezető tanáruk, Halász Gyöngyi elmesélték a versenyen szerzett élményeiket és tapasztalataikat.
Csíkszereda, 2012. április 24.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774