„Cél az erdélyi fotográfiai múzeum létrejötte”

( Szavazat)90 megjelenítés

Régi katonai fotográfiákból nyílt kiállítás Csíkszeredában

Régi katonai fotográfiák Csíkmenaságról címmel nyílt kiállítás a csíkszeredai megyeháza galériájában augusztus 26-án a Magyar Fotográfia Napja alkalmából, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület szervezésében.

A kiállítás anyagát nagyított régi magyar, valamint eredeti, katonai fényképek képezik. Az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület gyűjteményéből először láthatók eddig még ki nem állított magyar és egyetemes fotótörténeti ritkaságok: Orbán Balázs, Veress Ferenc, Szathmári Pap Károly, Balogh Rudolf, Országh Antal, Erdélyi Mór, valamint Eugene Cuvelier, Nadar, Giacomo Caneva, Bonfils, Roger Fenton fotográfiái.

Károly Veronka, a csíkmenasági Művelődési Ház igazgatója a csütörtök esti megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a gyűjtő munkában, és korabeli leveleket olvasott fel, amelyet a frontról vagy hadifogságból írtak a távol levő katonák haza a családjuknak. Molnár Attila, az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület elnöke elmondta, hat éve indult el a folyamat, hogy megszülethessen ez a kiállítás. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében méltatta a kiállítást létrehozó Erdélyi Fotográfiai Múzeumért Egyesület lelkes csapatát, és kijelentette, hogy a megyei önkormányzat nem véletlenül karolta fel ennek a kiállításnak a megszervezését, hisz közös végső cél az erdélyi fotográfiai múzeum létrejötte.

„Talán a leendő múzeum becses darabjaiból láthatunk itt párat: eddig még soha ki nem állított ritkaságokat” – mondta a tanácselnök.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774