Csíki, udvarhelyszéki és gyergyói pedagógusok találkoztak Csíksomlyón

( Szavazat)39 megjelenítés
Ötletekkel és élményekkel gazdagodva tértek haza a résztvevők október 27-én, szombaton a huszadik jubileumi pedagógusfórumról, amely három térség – Csíkszék, Udvarhelyszék és Gyergyó – pedagógusainak szólt. A kétnapos rendezvényt október 26–27-én szervezték meg Hargita Megye Tanácsa Multifunkcionális Központjában, illetve a csíksomlyói Salvator Hotelben.  
 A pénteki megnyitón először Kozma István, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) elnöke, majd Bartolf Hedwig, Hargita megye főtanfelügyelője, Demeter Annamária, a Hargita Megyei Nevelési és Erőforrás Központ igazgatója, Tánczos Barna szenátorjelölt, Becze István megyei tanácsos, valamint Mihály Emőke, a pedagógusfórum főszervezője köszöntötték a résztvevőket. A program központi tematikája az élménypedagógia koncepcióján alapult, a meghívott Bányai Sándor tréner és csapata Kalandok és Álmok című szakmai műhelyével már a Kárpát-medence több térségében is nagy népszerűségnek örvend, célja az élményen alapuló tanulás konkrét gyakorlatokkal való megismertetése, a különböző oktatási szinteken alkalmazható módszerek átadása.
A rendezvényre ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, betekintve a trénerek, illetve a részt vevő pedagógusok munkájába. A beszélgetésen a tanácselnök elmondta, hogy fontosnak tartja a pedagógusfórumok folytatását. Szóba került a megyei tanács Barangoljunk Székelyföldön! programja, amelyben aktív szerepük van a pedagógusoknak is, továbbá javaslat született arra, hogy szervezzenek ilyen fórumot a moldvai csángóknál is.
A zárórendezvényen Korodi Attila parlamenti képviselő tartott kiértékelő beszédet hangsúlyozva a pedagógiai tevékenység minőségének fontosságát.
A fórum XX. jubileumi kiadását Hargita Megye Tanácsa társszervezőként, a Hargita Megyei Nevelési és Erőforrás Központtal együttműködésben támogatja, a rendezvény Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, a Delphi Egyesület, Hargita Megye Tanfelügyelősége, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szakmai támogatásával jött létre.
 
Csíkszereda, 2012. október 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774