Egyeztetett az RMDSZ csíkszeredai és megyei tanácsi frakciója

( Szavazat)39 megjelenítés
Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Hargita Megye Tanácsának RMDSZ-frakciója egyeztetett január 18-án, kedden este. A találkozón közös projektekről tárgyaltak, többek között kerékpárutak létesítéséről, Csíksomlyó fejlesztéséről a Mária út kapcsán, valamint a hagyományos helyi termékek vásáráról.

 

Az egyik kiemelt téma a Hargita-hegység-projekt volt, amelyben Csíkszereda is érdekelt Hargitafürdő révén. Felvetődött a sípályák létesítésének, fejlesztésének szükségessége, ehhez viszont fel kell oldani az érintett vállalkozók és önkormányzatok érdekellentéteit, illetve tisztázni kell a tulajdonjogi kérdéseket. A kerékpárutak létesítésére vonatkozó pályázatok kapcsán elhangzott, hogy az összeegyeztethető a Mária út projekttel, az utóbbi ügyében pedig megfogalmazódott a rendszeres havi találkozó igénye a két frakció között. A hagyományos termékek számára üzlethelyiségre lenne szükség, hogy ne csak a már rendszeressé vált vásárokon lehessen hozzájutni a székely termékekhez – a város abban segíthetné a megyei tanácsot, hogy ingatlant biztosít a boltnak, és mellette, külföldi példa alapján, turisztikai tájékoztató iroda is működhetne. Ugyanakkor az is szóba jött, hogy a csíkszeredai piacon rendszeressé tegyék a hagyományos székely termékek árusítását.

Terítékre került a Kájoni János Megyei Könyvtár székhelygondja is, erre a város próbál megoldást találni. Elhangzott, hogy hosszú távon egy új épület felépítése lenne a megoldás. A két frakció tárgyalt egy egységes székelyföldi arculat kialakításáról is – a helységnévtáblák, jelzési rendszerek egységesítését szeretnék.

Az együttes frakcióülésen jelen voltak megyei és városi elöljárók. Borboly Csaba megyeitanács-elnök, a Csíki Területi RMDSZ vezetője és Xántus Attila, a csíkszeredai önkormányzat RMDSZ-frakciójának vezetője egyetértenek abban, hogy szükség van ezekre a találkozókra, mert a megyeszékhely és a megyei tanács közti együttműködéssel számos fontos fejlesztési elképzelés valósulhat meg a megye lakossága érdekében.

Csíkszereda, 2011. január 19.


  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774