Elakadt a DJ 132 megyei út felújítása

( Szavazat)54 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa – a folytatás és sikeres befejezés érdekében – új kivitelező szerződtetésére kényszerül
A helyszínen, a DJ 132 megyei úton jelentette be Borboly Csaba megyeitanács-elnök a megyei út felújítására kötött kivitelezési szerződés felbontását május 31-én. 
 Az elmúlt fél évben a kivitelező cég gyakorlatilag nem végezte a leszerződött munkálatokat annak ellenére, hogy az időjárás megfelelő volt, továbbá feltételekhez is kötötte azok folytatását. A felújítási munkálatok leállása, és ebből következően a június 26-i kivitelezési határidő tarhatatlansága miatt, Hargita Megye Tanácsa a munkálatokkal megbízott Multipland vállalattal való szerződésbontásról döntött június 14-i hatállyal. Erről a megyei tanács május 23-án értesítette a kivitelező vállalatot, ám mindeddig nem kapott választ.
– Sikertörténetként indult az országos szinten első, uniós pénzből felújított megyei út projektje. Sajnos a válság és a kivitelező cég hozzáállása miatt olyan helyzetben vagyunk, hogy a célegyenesben, amikor még a teljes munkálatmennyiségnek mindössze 15 százaléka van hátra, a szerződés felbontására kényszerülünk. A szentegyházi emberek biztonságáért betömjük a gödröket, és a lehető leghamarabb új kivitelezőt keresünk, amely képes és hajlandó elvégezni a munkálatokat a finanszírozási határidőn belül – mondta Borboly Csaba, kihangsúlyozva, hogy a legzavaróbb tényező az, hogy adva van az uniós pénzből való építkezés lehetősége, de megfelelő hozzáállás híján nem tudunk élni vele.
A tanácselnök szerint a gondot az jelenti, hogy hátravan négy híd építése is, ezért gyorsan kell mozogni, hogy lehetséges legyen a szükséges pénzek lehívása. Mivel az unió csak elvégzett munkálat után fizet, így lehetséges volt a szerződésbontás, ezért döntött így a megyei döntéshozó testület. Hargita Megye Tanácsa vállalja ennek következményeit, mert így lehetséges menetközben a munkálatok folytatása, amelyet ez év végéig, legkésőbb jövő év elejéig be kell fejezni. Az új kivitelező keresésével párhuzamosan a megyei tanács az aszfaltrétegen már megjelent hibákat a nyári karbantartással megbízott vállalattal végezteti el a nyári karbantartásra elkülönített pénzből, amit majd a szerződés értelmében lekötött garanciális alapból levon a felújítási munkálatokat végző cégtől.
Jelenleg mintegy 8 millió lej értékű munkálat van hátra a DJ 132 megyei út teljes felújításához. Ez mintegy 4 kilométernyi aszfaltozást jelent, illetve hátravan még négy híd építése, valamint a közlekedésbiztonsági munkálatok, szalagkorlátok, útfestés elvégzése.
Az útfelújítás új kivitelezővel való folytatása legjobb esetben csak a nyár közepén esedékes, ezért elővigyázatosságból, hogy az uniós támogatás ne apadjon el, a megyei tanács a finanszírozási szerződés meghosszabbítását kérte a projekt lebonyolítását felügyelő Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól.
 
Csíkszereda, 2012. május 31.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774