Elbírálták a szarvasmarhatenyésztő-egyesületeknek kiírt pályázatokat

( Szavazat)35 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete a 2012. évben másodszor is pályázatot írt ki a megyében működő és hivatalosan bejegyzett szarvasmarhatenyésztő-egyesületek, lovas, szakmai és vadászegyesületek részére vissza nem térítendő támogatásra, amelyeknek a leadási határideje október 30-a volt. 
Az előzetes felmérések alapján a szarvasmarhatenyésztő-egyesületek számára legszükségesebb az eszközbeszerzés, éppen ezért ezeket a beruházásokat támogatta az egyesület. 95 ezer lej volt a keretösszeg azon egyesületek részére, amelyek a tehéntejet feldolgozott állapotban szeretnék értékesíteni, valamint azon tejbegyűjtő pontok felszerelésének támogatására, amelyeknél kulcsrakész állapotban van a tejbegyűjtő épület. A november 7-i pályázati elbíráláson a bizottság a Csíkborzsovai Szarvasmarha-tenyésztő Egyesület pályázatát bírálta el pozitívan, így az egyesület 94 732 lej vissza nem térítendő támogatásban részesül, amelyet eszközbeszerzésre fordíthat a tejbegyűjtő központ a tevékenységének javításához.
– Évek óta dolgozunk azon, hogy a szarvasmarha-tenyésztők minél előnyösebben értékesíthessék a tejet, éppen ezért támogattuk a keresztúri feldolgozóüzem visszavásárlását, a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének tevékenységét, hagyományos és helyi termékek vásárát szervezünk rendszeresen annak érdekében, hogy termelőink minél előnyösebben tudják értékesíteni előállított termékeiket. Ezt a cél szolgálja ez a pályázati rendszer is, amelynek már vannak előzményei, például tavaly a Csíkpálvi Szarvasmarha-tenyésztő Egyesület egy automata tejeladó gépet vásárolt a támogatásból, amely azóta is sikeresen hozzájárul az egyesület tejértékesítéséhez és a vásárlók finom, friss tejjel való kiszolgálásához. Reméljük, hogy ezzel a beruházással a csíkborzsovaiak is jobb áron értékesíthetik majd a tejet – mutatta be a támogatási rendszer célkitűzéseit Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
 
Csíkszereda, 2012. november 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774