„Életerős közösségnek jár a kultúrház”

(0 Szavazat)125 megjelenítés

Letették a küküllőkeményfalvi művelődési otthon alapkövét

A küküllőkeményfalviak több mint harmincéves álma válik valóra az új művelődési ház megépítésével, ugyanis már 1980-ban megfogalmazták rá igényüket, ám mostanig nem történt lépés ez ügyben.

A kultúrotthon alapkövét április 20-án, szerdán helyezték el a Fenyéd községhez tartozó településen. A beruházás összértéke 1,4 millió lej, amihez Hargita Megye Tanácsa is hozzájárult. Borboly Csaba tanácselnök az összefogás eredményének nevezte a kultúrházépítést, mint mondta, a helybéliek a 2008-as megyejárása alkalmával, amikor Keményfalvára is ellátogatott, kifejezték ezt az óhajukat, és akkor Bokor Botond fenyédi polgármesterrel elhatározták, hogy támogatják az elképzelést.

– Kell egy hely, ahol egymásra talál a közösség és a kultúra. A kultúrház mára már túlnőtte eredeti rendeltetését: helyet ad a múltba tekintő és a múltból merítő ünnepeknek, évfordulóknak, ugyanakkor a kultúrházban ünneplik meg a közösség alapegységének és a jövő zálogának számító család születését, itt rendezik a kortárstalálkozókat, a szüreti bálokat, itt lépnek fel a testvértelepülések tánccsoportjai, és a lakosok sok esetben itt találkoznak az egyetemes kultúrával is. A művelődési otthon nélkülözhetetlen erődítménye egy közösség fennmaradásának és gyarapodásának. Ez az építkezés azt jelenti, hogy itt olyan közösség él, amelynek jár egy ilyen létesítmény, hiszen ez a közösség életerős – fogalmazott Borboly Csaba, hangsúlyozva: a keményfalvi művelődési otthon építésének kiemelt figyelmet szentelt, hiszen, szemben sok más településsel, ahol felújítják a már meglévő intézmény épületét, itt hiányzott maga a létesítmény, és több mint harminc évnek kellett eltelnie, hogy a közösség vágya megvalósuljon.

Az ünnepi eseményen jelen volt Bokor Botond polgármester és Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke is.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774