Elkészült a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központ szennyvízcsatorna-hálózata

( Szavazat)44 megjelenítés
Rácsatlakoztatták a Hargita Megye Tanácsa által működtetett csíkszentmártoni székhelyű Korai Fejlesztő Központot a település szennyvízcsatorna-hálózatára. Az elkészült munkálatot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Demeter Ferenc, a megyei tanácshoz tartozó Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház – mely intézmény része a Korai Fejlesztő Központ – vezetője vette át november 16-án Gergely András helyi polgármester jelenlétében.

 

A csíkszentmártoni szennyvízcsatorna-hálózatra való rákapcsolódást megelőzően az udvarán található szennyvíz gödörbe jutott az intézmény szennyvize, ide került a kezeléseknél használt fürdőmedence jelentős mennyiségű vize is. Ezért vált fontossá, hogy, kihasználva a lehetőséget, a település hálózatára csatlakoztassák a Korai Fejlesztő Központot és annak épületében működő leányanyaotthont, illetve óvodát. A 120 méter hosszúságú összekötő csatorna 10.000 lej értékben valósult meg. Gergely András polgármester szerint Csíkszentmárton szennyvízcsatorna-hálózata 70 százalékban ki van építve, így a település legsűrűbben lakott részein lehetősége van a lakosságnak az ehhez való csatlakozásra, mely lehetőséggel egyre többen élnek.

„Bár még csak idén kezdte el tevékenységét a központ, nagy igény mutatkozik az itt folyó munkára: pszichológus és gyógytornász szakemberek fogadják a fejlődési rendellenességgel rendelkező és/vagy sérült gyermekeket és szüleiket, hogy a diagnózis megállapítása után a szükséges segítséget tudják nyújtani számukra. Ezért tartom fontosnak, hogy lehetőségeinkhez mérten fejlesszük az intézményt. További terveink közt szerepel napelemek beszerzése és működtetése, valamint gázfűtés bevezetése is az épületbe” – mondta Borboly Csaba megyei tanácselnök az átvétel alkalmával. A tanácselnök átadta Demeter Ferenc igazgatónak a kék-arany színű megyezászlót is, hogy azt tűzzék ki az intézmény homlokzatára.

Demeter Ferenc kórházigazgató beszámolt a központ működéséről, és elmondta, fokozatosan növelik az itt zajló tevékenységek mennyiségét a finanszírozási lehetőségek és a megfelelő szakemberek függvényében, akikből hiány van jelenleg országszinten is.

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774