Elkezdődött a Gyerekmosoly idei programja

( Szavazat)40 megjelenítés
Elsőként a csíkszeredai Cimbora napközi otthon falaira festenek mesefigurákat
A csíkszeredai Cimbora napközi otthonban, június 14-én kezdődött az idei Gyerekmosoly program, amelyet Hargita Megye Tanácsa Családprogramjának keretében szerveztek meg. Ennek alkalmával a helyszínen sajtótájékoztatót tartott Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke Farkas Barna reklámgrafikussal és Székedy Judittal, a napközi igazgatójával együtt.
 
Az alelnök ismertette a programot, elmondva, hogy 2011-ben 37 óvoda pályázatát bírálták el kedvezően, továbbá a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központét és a székelykeresztúri kórház gyerekosztályáét. A megyei tanács tavaly Farkas Barna kezdeményezését karolta fel, aki vállalta, hogy a Micimackó vagy A dzsungel könyve figuráit festi óvodák falára, ehhez a megyei tanács a szükséges eszközöket biztosította. Idén Farkas Barna kérésre bármilyen mesefigura ábrázolását elvállalja; a Cimbora napközi öltözője falán a négy évszakot jeleníti meg.
Székedy Judit elmondta, hogy a gyerekek óhajai alapján döntötték el, milyen rajz kerüljön a falra. Az igazgató szerint a megyei tanács programja nagyon fontos, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy minél otthonosabb, ízlésesebb környezetben nevelhessék a gyerekeket. Farkas Barna, aki épp végzett az első évszak ábrázolásával, arról számolt be, hogy négy órát vett igénybe az eddigi munka. A sajtótájékoztató idejére már elkészült a többi évszak vázlata is.
Hargita Megye Tanácsa 2010-ben indította el a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó Családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása. Ennek keretében szervezték meg a Gyerekmosoly alprogramot, amelynek során Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus mesefigurákat fest Hargita megyei óvodák, illetve kórházak falára.
– A tavalyi visszajelzések szerint igény van idén is effajta munkálatra, hisz minden óvodában, ahol mesefigurák díszítik a falakat, másabb a hangulat – nyilatkozta korábban, az idei program meghirdetésekor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki azt is elmondta, hogy a pályázati felhívásban megfogalmazott célkitűzés a nevelés-oktatás színvonalbeli különbségeinek csökkentése, és a pályázat elbírálásakor előnyben részesítették azokat az óvodákat, amelyek állapota leromlott.
A megyei tanács ezúttal is biztosítja a festéshez szükséges eszközöket Farkas Barnának. A pályázatban nem kérnek önrészt, tehát a nyertes intézményeknek nem jelent költséget a festés.
Csíkszereda, 2011. június 14.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774