Elkezdődött a IX. Nemzetiségi Színházak Kollokviuma

( Szavazat)35 megjelenítés
Tíznapos színházi fesztivál kezdődött október 30-án, pénteken Gyergyószentmiklóson: a IX. Nemzetiségi Színházak Kollokviuma, amelynek megszervezését Hargita Megye Tanácsa kiemelten támogatta. A rendezvény célja a magyar nyelv és identitástudat megőrzése a magyar nyelvű színjátszás megerősítésével, a nemzetiségi, nyelvi és kulturális sokszínűség hangsúlyozása, valamint a nézők befogadói készségének finomítása a kisebbségi kultúrák iránt.
A programban hangsúlyosan megjelenik a magyar nyelven írt kortárs dráma, a pályakezdő színészek és teatrológusok szakmai tudásának fejlesztése, valamint elhelyezkedésük támogatása, hiszen a fesztivál állásbörzeként is funkcionál. A Kollokvium a kisebbségi nemzetiségi színházak fórumaként a szakmai beszélgetéseken, szemináriumokon és workshopokon keresztül lehetőséget biztosít a jelenkori színházi problémák megvitatására és szakmai tapasztalatcserére. A rendezvény színvonalának megőrzése, sőt növelése érdekében a találkozó fesztiválként működik, a versenybe benevezett előadásokat rangos szakmai zsűri díjazza és elemzi.
A megnyitón Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba is köszöntötte a jelenlevőket. „A Kollokvium Székelyföld egyik értékes rendezvénye, amely azt mutatja, hogy a színházmozgalom terén ismét kezdjük megtalálni az utat. Lehetőségeket, megoldásokat kell keresnünk, hogy színházaink darabjai eljussanak mindenhová, lehetőség legyen a szabadidő változatos és tartalmas eltöltésére” – fogalmazott a tanácselnök.
 
Csíkszereda, 2011. szeptember 30.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774