Felújitott óvoda Menaságon

( Szavazat)48 megjelenítés
Holnaptól felújított óvodába járhatnak a csíkmenasági gyerekek, miután szeptember 11-én György József, csíkszentgyörgyi polgármester, Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Becze István, megyei tanácsos, Széll Adél tanfelügyelőségi küldött, és nagyszámú érdeklődő jelenlétében megtartották az intézmény hivatalos avatóünnepségét.
 
A régi már-már életveszélyes állapotban lévő óvoda felújítása két évvel ezelőtt kezdődött mikor Korodi Attila, parlamenti képviselő erre a célra támogatást ígért a helyi tanácsnak. Azóta 150 000 lej kormánytámogatásból és a helyi tanács részéről ugyanannyi önrész hozzáadásával az épület új tetőszerkezetet kapott, kicserélték a nyílászárókat kapott. Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsának Gyerekmosoly programjára benyújtott pályázat révén az óvoda faláról Micimackó és társai mosolyognak a 40 óvodásnak, aki holnap kezdi a tanévet.
György József polgármester szerint a település összes felújított középületéből talán ennek a rendbe tétele a legfontosabb, hiszen a jövő nemzedékek kezdik itt el a felkészülést az életre és bizonyos értelemben a jövő is olyan lesz, amilyen az óvoda és amilyen felkészülésben lesz részük a gyerekeknek, Ezért nem volt fölösleges a meghozott áldozat – mondta a polgármester.
Beszédében Borboly Csaba az összefogás fontosságát hangsúlyozta és méltatta az RMDSZ kormányzati tevékenységét, hiszen a gazdasági válság idején sikerült kormánypénzt szerezni és a helyi tanács is válság idején gazdálkodta ki a ráeső részt. A megyeitanács-elnök az avatóünnepségen székelyzászlót adott át, amelyet holnaptól tűznek ki az épületre, és kifestős könyveket az óvodások számára.
A menasági tervek még nem zárultak le. A település jövőben játszótér építésére szándékozik pályázati dokumentációt Hargita Megye Tanácsának Játszótér programjába, hogy további jó feltételeket teremtsenek a menasági gyerekeknek.
Csíkszereda, 2011. szeptember 11.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774