Felújították a güdüci Hidegkút forrást

(1 Szavazat)87 megjelenítés
Megújult pihenőhely várja a Gyergyó környékieket és a turistákat Güdücön: a gyergyószárhegyi Torzsások Turisztikai Egyesülete sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsánál, így sikerült felújítani a Hidegkút forrást. A tízezer lej értékű pályázathoz a gyergyószárhegyi önkormányzat is hozzájárult húsz köbméter faanyaggal. Felújították magát a forrást, kővel kirakták, lefolyókat építettek, és 6 darab 10 személyes fedett asztalt készíttettek padokkal, továbbá három tűzhelyet, szemeteseket és egy illemhelyet létesítettek.
 
A szeptember 18-i avatóra ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki szerint a szárhegyi vendégfogadás messzen földön hires, és a térségben sok látnivaló van még a Lázár-kastélyon és a ferences kolostoron kívül.
– Remélhetőleg ez a kedves kirándulóhely meg fogja hosszabbítani a turisták itt-tartózkodásának idejét, és ezzel a beruházással ismét bővítettük Székelyföld turisztikai kínálatát. Ezért örülök, hogy a Torzsások Turisztikai Egyesülete megpályázta a megyei tanács kiírását – nyilatkozta a tanácselnök, hozzátéve: a Torzsások egyesület ismert szinte egész Hargita megyében, ugyanis termékeikkel rendszeresen részt vesznek a megyei tanacs által szervezett hagyományos és helyi termékek vásárán Csíkszeredában.
Gáll Kinga, a Torzsások Turisztikai Egyesületének elnöke elmondta, hogy elsősorban az idősebbek részéről merült fel az igény, hogy azt a helyet, ahová fiatalabb korukban jártak, helyre kellene hozni. Hargita Megye Tanácsánál volt egy kiírás forrásfelújításra, erre pályázott az egyesület, de itt nem állnak meg, további létesítményeket is terveznek a későbbiekben, többek között egy kulcsos ház megépítését.
Gábor László, Gyergyószárhegy polgármesterétől megtudtuk, hogy ez egy hagyományos kirándulóhelye a güdücieknek.
– Már nagyapáink is ide jártak, például táncolni. Ezért számunkra nagyon fontos volt, hogy megőrződjön ez a hely. A másik, hogy így felújítva a térség turizmusának az egyik pillére lehet a Hidegkút forrás, Szárhegy turisztikai kínálatát egészíti ki – mondta a polgármester, aki azt is közölte, hogy a község szeretne egy kilátót építeni, ahonnan be lehetne majd látni a teljes medencét.
Csíkszereda, 2011. szeptember 18.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774